Prethodni članak
Sljedeći članak

Mario Antonić kandidat je HDZ-a za načelnika Općine Hum na Sutli

Među prvim potezima najavio je besplatne vrtiće, školsku kuhinju i školski prijevoz za svu djecu te projekt izravnih potpora za podizanje životnog standarda


Mario Antonić, HDZ-ov je kandidat za načelnika Općine Hum na Sutli. Svoju iskrenu želju i ambiciju da preuzme dužnost načelnika najavio je danas na konferenciji za medije. Rekao je da je pola stoljeća hodanja zemljom stekao znanje i iskustvo u brojnim profesionalnim područjima, ali i na političkim terenima. Antonić je diplomirao strojarstvo, magistrirao ekonomiju, bio je državnik tajnik u Ministarstvu gospodarstva, otac je troje djece.

-Praktički sam prošao pola svijeta, no čovjek se uvijek rado vraća u svoj dom, svom rodnom kraju i upravo ta ljubav, ta pripadnost korijenima, to mi daje snage volju i želju da na Humu stvorimo uvjete za bolji život i standard za sve Humčane. Smatram da je vrijeme za nove ljude, da stvorimo i realiziramo novu viziju Huma na Sutli. Osoba sam koja rješava stvari, s ugledom i čvrstim vezama u vrhu Vlade RH, ali i EU, Bruxellesu – izjavio je Antonić.

- Hum na Sutli je zadnjih 10 -ak godina talac loše i nepromišljene politike i izgubljenih prilika. Imamo vrhunski priznate tvrtke u svijetu, dok nam Općina, društvena zajednica stagnira po pitanju standarda života, javnih usluga, prometne i ine infrastrukture. Jako smo loši po povlačenju novaca koji je na raspolaganju iz Europske unije, po prometnoj infrastrukturi, stanogradnji, vrijednosti nekretnina među najlošijima smo u Hrvatskom zagorju. Moramo naprijed, moramo i možemo puno bolje! – poručio je HDZ-ov kandidat za načelnika.

Predstavio je svoj program. Nazvao ga je programom za svakog čovjeka, za svaku obitelj, program za napredak općine Hum na Sutli.

- Mjere sadržane u našem paketu za roditelje osnovnoškolaca i djece jasličke i vrtićke dobi kreirane su upravo sa ciljem podizanja obiteljskog standarda. Za srednjoškolce i humske studente osigurat ćemo dodatne općinske stipendije te stvarati uvjete za njihovo obrazovanje i stjecanje znanja i vještina koje će pridonijeti razvoju cijelog našeg Huma – kazao je Antonić i najavio dio programa posvećen starijima.

– Jedna od konkretnih mjera koje ću odmah uvesti kao je sklapanje skupne police dodatnog zdravstvenog osiguranja za sve umirovljenike u Humu na Sutli. Time će svakom umirovljeniku godišnje ostati više od 900 kuna u njihovim novčanicima. To je konkretna mjera kojom se povećava životni standard naših umirovljenika. Uz to ćemo svakom našem umirovljeniku isplatiti uskrsnicu i božićnicu u iznosu od 500 kuna. Izgradit ćemo moderan, suvremen dom umirovljenika na području općine, a potrebna sredstva osigurat ćemo iz fondova Europske unije te javno privatnim partnerstvima – rekao je.

Antonić je najavio i ulaganja u prometnu infrastrukturu, gradnju stanova za mlade, rješenje katastarskih upisa i urbanistička rješenja, veću brigu za razvoj turizma, kulture, sporta i udruga te veću uključenost mještana u odlučivanje o projektima.

Podršku Mariju Antoniću u kandidaturi za načelnika Općine Hum na Sutli pružio je i HDZ-ov kandidat za župana Krapinsko-zagorske županije Ernest Svažić.

– Gorući problem Huma na Sutli – prilaz gospodarskoj zoni, riješen je uz pomoć Vlade Republike Hrvatske i veliki angažman Marija Antonića. Uvjeren sam da će kao općinski načelnik Mario i njegov tim u sinergiji s Vladom RH realizirati program koji su zacrtali za Hum na Sutli –  rekao je Svažić.

Na kraju, Antonić je poručio:

- U ovim izazovnim vremenima dat ću sve od sebe da Hum bude ponosan dio Hrvatskog zagorja, Hrvatske, mjesto divnih i društvenih ljudi, mjesto gdje svi rado dolaze i u koje se svi rado vraćaju. Pozivam sve  Humčanke i Humčane da glasaju zamene, da zajedno realiziramo program za sve nas. Na kraju, zahvaljujem svima, prije svih svojoj obitelji, najbližima, prijateljima i kolegama na podršci koja nikad ne izostane. Sad je bitno. Jer volimo Hum na Sutli. Hum mamo radi!

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook