Prethodni članak
Sljedeći članak

Mario Antonić kandidat je HDZ-a za načelnika Općine Hum na Sutli

Među prvim potezima najavio je besplatne vrtiće, školsku kuhinju i školski prijevoz za svu djecu te projekt izravnih potpora za podizanje životnog standarda


Mario Antonić, HDZ-ov je kandidat za načelnika Općine Hum na Sutli. Svoju iskrenu želju i ambiciju da preuzme dužnost načelnika najavio je danas na konferenciji za medije. Rekao je da je pola stoljeća hodanja zemljom stekao znanje i iskustvo u brojnim profesionalnim područjima, ali i na političkim terenima. Antonić je diplomirao strojarstvo, magistrirao ekonomiju, bio je državnik tajnik u Ministarstvu gospodarstva, otac je troje djece.

-Praktički sam prošao pola svijeta, no čovjek se uvijek rado vraća u svoj dom, svom rodnom kraju i upravo ta ljubav, ta pripadnost korijenima, to mi daje snage volju i želju da na Humu stvorimo uvjete za bolji život i standard za sve Humčane. Smatram da je vrijeme za nove ljude, da stvorimo i realiziramo novu viziju Huma na Sutli. Osoba sam koja rješava stvari, s ugledom i čvrstim vezama u vrhu Vlade RH, ali i EU, Bruxellesu – izjavio je Antonić.

- Hum na Sutli je zadnjih 10 -ak godina talac loše i nepromišljene politike i izgubljenih prilika. Imamo vrhunski priznate tvrtke u svijetu, dok nam Općina, društvena zajednica stagnira po pitanju standarda života, javnih usluga, prometne i ine infrastrukture. Jako smo loši po povlačenju novaca koji je na raspolaganju iz Europske unije, po prometnoj infrastrukturi, stanogradnji, vrijednosti nekretnina među najlošijima smo u Hrvatskom zagorju. Moramo naprijed, moramo i možemo puno bolje! – poručio je HDZ-ov kandidat za načelnika.

Predstavio je svoj program. Nazvao ga je programom za svakog čovjeka, za svaku obitelj, program za napredak općine Hum na Sutli.

- Mjere sadržane u našem paketu za roditelje osnovnoškolaca i djece jasličke i vrtićke dobi kreirane su upravo sa ciljem podizanja obiteljskog standarda. Za srednjoškolce i humske studente osigurat ćemo dodatne općinske stipendije te stvarati uvjete za njihovo obrazovanje i stjecanje znanja i vještina koje će pridonijeti razvoju cijelog našeg Huma – kazao je Antonić i najavio dio programa posvećen starijima.

– Jedna od konkretnih mjera koje ću odmah uvesti kao je sklapanje skupne police dodatnog zdravstvenog osiguranja za sve umirovljenike u Humu na Sutli. Time će svakom umirovljeniku godišnje ostati više od 900 kuna u njihovim novčanicima. To je konkretna mjera kojom se povećava životni standard naših umirovljenika. Uz to ćemo svakom našem umirovljeniku isplatiti uskrsnicu i božićnicu u iznosu od 500 kuna. Izgradit ćemo moderan, suvremen dom umirovljenika na području općine, a potrebna sredstva osigurat ćemo iz fondova Europske unije te javno privatnim partnerstvima – rekao je.

Antonić je najavio i ulaganja u prometnu infrastrukturu, gradnju stanova za mlade, rješenje katastarskih upisa i urbanistička rješenja, veću brigu za razvoj turizma, kulture, sporta i udruga te veću uključenost mještana u odlučivanje o projektima.

Podršku Mariju Antoniću u kandidaturi za načelnika Općine Hum na Sutli pružio je i HDZ-ov kandidat za župana Krapinsko-zagorske županije Ernest Svažić.

– Gorući problem Huma na Sutli – prilaz gospodarskoj zoni, riješen je uz pomoć Vlade Republike Hrvatske i veliki angažman Marija Antonića. Uvjeren sam da će kao općinski načelnik Mario i njegov tim u sinergiji s Vladom RH realizirati program koji su zacrtali za Hum na Sutli –  rekao je Svažić.

Na kraju, Antonić je poručio:

- U ovim izazovnim vremenima dat ću sve od sebe da Hum bude ponosan dio Hrvatskog zagorja, Hrvatske, mjesto divnih i društvenih ljudi, mjesto gdje svi rado dolaze i u koje se svi rado vraćaju. Pozivam sve  Humčanke i Humčane da glasaju zamene, da zajedno realiziramo program za sve nas. Na kraju, zahvaljujem svima, prije svih svojoj obitelji, najbližima, prijateljima i kolegama na podršci koja nikad ne izostane. Sad je bitno. Jer volimo Hum na Sutli. Hum mamo radi!

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program