Prethodni članak
Sljedeći članak

Čak sedam predstava u jednom danu. Ulaz je besplatan, ali tu je i humanitarna nota

Kazališne družine Krapinsko-zagorske županije natječu se za prvo mjesto i odlazak na 63. Festival hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama.


Bliži se 63. Festival hrvatskih kazališnih amatera, a predstavnika Krapinsko-zagorske županije treba odabrati. Upravo zato Sabor kulture šalje selektoricu Sanju Nikčević, kazališnu teatrologinju i kritičarku, da odabere najbolju predstavu i podjeli brojna priznanja najboljima prema zaslugama. Ove će se godine Susret amaterskih kazališta za izbor predstavnika Krapinsko-zagorske županije na 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera održati u kinodvorani Huma na Sutli u nedjelju, 16. travnja, a na rasporedu je čak 7 predstava u jednom danu. Događaj započinje u prijepodnevnim satima i trajat će tokom cijelog dana, a na vama je da odaberete hoćete li gledati samo jednu predstavu, dvije, tri ili baš svih sedam.

U susretu sudjeluju Dramska udruga Kaj sa predstavama „Baka Sofija“ i „Stric Miške“, dramska družina KUD-a Naša lipa Tuhelj sa predstavom „Otmica“, Kulturno umjetničko društvo Krapina sa predstavama „Coparnice“ i Kajkavska romansa“, Dramska sekcija KUD-a Lobor sa predstavom „Pošteni lopov“ te Humsko amatersko kazalište sa predstavom „Ljubaf se ne trži“.

Ovogodišnji domaćin susreta su Udruga Kultokaj i Humsko amatersko kazalište, a upravo na njihovu inicijativu ovaj događaj po prvi puta poprima humanitaran karakter. Iako je ulaz na svih 7 predstava besplatan, gledatelji će moći po želji i mogućnostima pomoći u prikupljanju dobrovoljnih sredstava za pomoć Ivanu Zucalu oboljelom od cerebralne paralize. Ivan će se gledateljima predstaviti nakon posljednje predstave, a domaćini i ostali nastupajući vas pozivaju da se zajedno sa njima uključite u „Good deeds day“ – međunarodni dan volontiranja.

Dan ispunjen kazališnim predstavama čeka na vas, a na vama je samo da dođete. Pomozite u prikupljanju sredstava za pomoć Ivanu, proširite glas o događaju, pa se vidimo u Humu na Sutli! – poručuju domaćini.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook