Prethodni članak
Sljedeći članak

Izdana upozorenja za cijelu zemlju, očekuje se nevrijeme: 'Mogući su olujni udari vjetra i tuča'


Vrijeme će danas biti promjenljivo oblačno uz povremenu kišu, mjestimice i pljuskove s grmljavinom. Obilna oborina, a lokalno i jače grmljavinsko nevrijeme najvjerojatniji su u Dalmaciji, osobito na jugu. Vjetar će biti umjeren i jak jugozapadni i južni, na Jadranu i jako do olujno jugo, postupno u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom od 20 do 25 °C, navodi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u svojoj vremenskoj prognozi.

Za područje cijele zemlje danas je upaljen meteoalarm. Narančasto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao opasno, postavljeno je za osječku, gospićku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju te južnu Dalmaciju. Nešto slabije, žuto upozorenje, upaljeno je za zagrebačku, karlovačku i riječku regiju, zapadnu obalu Istre, Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić te sjevernu i srednju Dalmaciju.

U nekoliko regija izdana su i po tri upozorenja, primjerice u gospićkoj, kninskoj i splitskoj regiji. Naime, na tim se područjima stanovnike upozorava na grmljavinsko nevrijeme, lokalno obilnu kišu i vjetar.

Još članaka iz "Hrvatska"

Facebook