Prethodni članak
Sljedeći članak

Zaljubili se u Dolinu ljubavi i od tad logoruju ovdje

Udruga skauta Savski Gaj kampira u dolini Burnjak


Udruga skauta Savski Gaj nalazi se u kampu Burnjak na području općine Gornja Stubica. Njihovo tradicionalno logorovanje traje od 10. do 24. srpnja, gdje djeca uče živjeti i uživati u prirodi. Predsjednica Udruge Višnja Sremić otkrila je kako su ovdje već 18. godinu. Odred je po prvi puta proveo kamp u dolini Burnjaka 2003. i to je obilježilo njihovu buduću aktivnost. Zaljubivši se u Burnjak „kak domaći kažu Dolina ljubavi, kupili su sadašnji prostor livade od 8.000 kvadrata i sada su gruntovčani u Gornjoj Stubici.

- Polako razvijamo ovu dolinu. Ovdje imamo potok, prekrasne šumice… Ovdje stvarno uživamo i stvaramo jedno krasno okruženje za psihofizički razvoj djece - istaknula je Sremić. Manja ekipa izviđača stigla je ranije kako bi sve pripremila, od tuširaone do kuhinje, a za vikend je stigla cijela ekipa. Udruga skauta Savski gaj osnovana je 1992. godine pri Osnovnoj školi Savski gaj u Novom Zagrebu. Odmah se uključuje u Savez izviđača Hrvatske i Savez izviđača Zagreba, a razvijaju suradnju i s drugim udrugama sličnog programskog ili interesnog sadržaja. 

Sudjelovali su i na mnogim međunarodnim aktivnostima u sklopu Saveza izviđača Hrvatske kao npr. Meksiko, Italija, Španjolska, Nizozemska, Engleska, Egipat, Čile, Tajland, Poljska, Češka, Švedska, Japan, Finska... Godine 2014. Organizirali su međunarodni kampu pravo na Burnjaku gdje je boravilo dvadestak Francuskih skauta iz okoline Pariza i Englezi iz Oxforda u zajedničkom programu pod nazivom „Petrica Kerempuh i spelancije“.

Ovdje im je jako lijepo, pa se Sremić prisjetila i jedne izjave starog župnika: 'Vi ste moja putujuća župa koja dojde i prejde'. Pohvalila je i izvrsnu suradnju s Općinom, vatrogasce i lokalnu trgovinu te cjelokupnu zajednicu, jer im svi  već godinama pružaju toplu dobrodošlicu.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook