Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Gornja Stubica se za potrebe izgradnje vrtića dugoročno zadužuje 9 mil. kuna

U Etno selu „Dišeča starina“ u Perivoju svetog Martina u Slanom Potoku, prošlog je petka održana 17. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica


U Etno selu „Dišeča starina“ u Perivoju svetog Martina u Slanom Potoku, prošlog je petka održana 17. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica. Sjednici su nazočili načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, predsjednica Savjeta mladih Ana Ptić, predstavnici Vijeća mjesnog odbora Slani Potok – Brezje: Stjepan Putak- Ivić, Darko Haramustek i Juraj Novina, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gordana Jakopović te Voditelj Odsjeka za komunalne poslove Stjepan-Svemirko Čekolj.

Model financiranja

Među značajnijima odluka donesenim na sjednici, izdvajaju se odluke o dugoročnom te kratkoročnom kreditnom zaduženju Općine. Radi se o dugoročnom zaduženju od 9 milijuna kuna, koje se odnosi na izgradnju Dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici. Kako je rekao načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, projekt se financira iz Mjere 7.4, a odlukom nadležnog ministarstva odobren je iznos od 7,4 milijuna kuna. - Imali smo natječaj gdje je ugovoren iznos od 12,5 milijuna kuna, pa je tu vidljiva razlika između odobrenog i ugovorenog, i tu razliku moramo zatvoriti dugoročnim kreditom. Prošle godine smo donijeli odluku o dugoročnom kreditu od 12 milijuna kuna, koju smo na ovoj sjednici Vijeća sturnirali i išli smo na 9 milijuna kuna. Kako još od Agencije odnosno ministarstva, nismo dobili 50 posto avansa, napravili smo drugačiji model financiranja, pa smo išli i na kratkoročni kredit od 3,7 milijuna kuna koji bismo koristili za premošćivanje ovog problema dok ne dobijemo sredstva od Agencije. Dugoročni kredit bio bi pak načelni model kreditiranja vrtića do završne faze – objasnio je načelnik Krizmanić. Na sjednici je donesena i Odluka o grobljima na području Općine Gornja Stubica, prema kojoj se ne može dodjeljivati na korištenje grobno mjesto prije nastale potrebe za ukopom. – Išli smo u izgradnju novog groblja koje ima 80 – ak parcela i kapacitet od oko 700 ukopa, što bi se prema našim procjenama popunilo za 7 do 10 godina. Ukoliko bismo dozvolili kupnju grobnog mjesta prije same potrebe za ukopom, dakle da si građani to rezerviraju, vrlo brzo bismo ostali bez grobnih mjesta, pa smo na neki način ovom odlukom pokušali zaštititi stvarne potrebe koje postoje za ukopima odnosno grobnim mjestima – objasnio je načelnik.

Općinska javna priznanja

Na sjednici je donesena i Odluka o dodjeli javnih priznanja Općine Gornja Stubica u 2020. Godini, povodom 23. Travnja, Dana općine. Odlučeno je da nagradu za životno djelo dobiva Josip Grden, povodom 80 godina života i 60 godina glazbenog djelovanja. Plaketu dobiva NK Matija Gubec povodom 50 godina postojanja, Muzeji Hrvatskog zagorja povodom 25 godina djelovanja. Povelju Općine Gornja Stubica dobiva Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica povodom 25 godina postojanja, Taekwondo klub Puntar povodm 25 godina postojanja, Vladimir Hren za djelovanje u udrugama na području općine i značajan društveni angažman za promicanje i razvoj poljoprivrede te Neven Košec, učitelj informatike u OŠ Martija Gubec za zapažene uspjehe u odgojno - obrazovnom i pedagoškom radu.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A4 između čvora BREZNIČKI HUM i čvora NOVI MAROF. Molimo korisnike za dodatan oprez. Prometna nesreća na riječkoj obilaznici (A7) u tunelu KATARINA u smjeru GP Rupa, vozi se jednim trakom usporeno u ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program