Prethodni članak
Sljedeći članak

Napreduje gradnja gornjostubičkog dječjeg vrtića

Radovi su započeli početkom studenog prošle godine, a završetak se planira u studenom 2020. godine


Radovi na gradnji dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici, započeti početkom studenog prošle godine, napreduju. Izvođač radova je Vodolim iz Donje Stubice, a podizvoditelj Team Građenje d.o.o. iz Čakovca. Kako saznajemo od načelnika Općine Gornja Stubica Jasmina Krizmanića, do sada su napravljeni zemljani radovi, temelji, dignuti zidovi i u tijeku je izrada krovne konstrukcije.

Ugovorena vrijednost projekta izgradnje dječjeg vrtića je 12.684.001 kuna s PDV-om. Od toga 7.440.000 kuna financirat će se putem mjere 7.4.1., a ostatak sredstava za sada je dužna osigurati Općina Gornja Stubica.

– Nažalost, u odnosu na naše izvorne prihode Općina nije u mogućnosti iz svog Proračuna financirati izgradnju dječjeg vrtića, već je na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća donesena Odluka o dugoročnom kreditnom zaduženju. Putem navedenog kreditnog zaduženja financirat će se izgradnja dječjeg vrtića te opremanje dječjeg vrtića za koje je predviđen iznos od 1.700.000 kuna – navodi načelnik Krizmanić. Zgrada dječjeg vrtića je kompaktna, pravilnog pravokutnog tlocrta, tlocrtne dimenzije 24,2 m x 44,8 m. Ukupna tlocrtna površina zgrade iznosi 1146 m2. Ukupna građevinska bruto površina zgrade iznosi 1070 m2. Zgrada je prizemnica, podijeljena u tri funkcionalne cjeline – vrtićke i jasličke jedinice, glavne komunikacije s polivalentnim prostorom te upravu i gospodarsko – servisni blok. Zgrada dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici obuhvaćala bi 3 vrtićke i 2 jasličke jedinice za ukupni predviđeni kapacitet 60 vrtićke djece odnosno 20 djece po vrtićkoj jedinici te 24 djece jasličke dobi, 12 djece po jasličkoj jedinici odnosno sveukupno 84 djece. Prostorni i površinski kapaciteti vrtića sukladni su pedagoškom standardu.

- Djeca s našeg područja polaze dječje vrtiće u nama susjednim jedinicama lokalne samouprave, ali i na području Grada Zagreba, a Općina sufinancira boravak djece s iznosom od 50% za prvo dijete, 75% za drugo dijete, a treće i svako daljnje dijete ima pravo na besplatni boravak u dječjem vrtiću. No, na žalost, dosta djece nije moglo dobiti mjesta u dječjem vrtiću. Izgradnjom našeg dječjeg vrtića omogućit će se da dječji vrtić polaze i djeca koja sada to nisu mogla iz prije navedenih razloga te omogućiti roditeljima koji su morali dosta dalje i „van ruke“ voziti djecu u dječji vrtić da ga sada imaju blizu. A i samim time što ćemo imati dječji vrtić na području općine, možda ćemo utjecati na naše mlade roditelje da ostanu na našem području i doprinijeti i da mlade obitelji dosele u Gornju Stubicu – rekao je načelnik Jasmin Krizmanić. Završetak radova planira se u studenom 2020. godine.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Pojačan je promet na pojedinim autocestama, na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog snimanja filma od 26. do 29. srpnja povremeno će se zaustavljati promet na DC106 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program