Prethodni članak
Sljedeći članak

Mještani se požalili: 'Cesta je jako oštećena zbog pojačanog prometa prema brzoj cesti'. Iz ŽUC - a najavili veću sanaciju

Promet je tom dionicom zadnjih godina osobito pojačan, zbog spoja na brzu cestu, pa smatramo da bi trebali pojačano i održavati ovu dionicu, kažu mještani


Mještani Dubovca u Gornjoj Stubici na društvenim mrežama požalili su se na loše stanje dijela prometnice na županijskoj cesti Poznanovec – Dubovec – Banšćica. U razgovoru s nekima od njih, kažu kako je cesta izuzetno loša na dijelu nakon spuštanja iz Banšćice prema naselju Dubovec, gdje je, osobito bankina, toliko oštećena, kao i sami rubovi ceste, da su nastale velike rupe. Neki vozači već su uspjeli i probušiti gume, što su, naravno, popravili o svome trošku. – Nije problem samo sada, taj problem se već dugo javlja, nakon što i saniraju rupe, one se opet pojave. Promet je tom dionicom zadnjih godina osobito pojačan, zbog spoja na brzu cestu, pa smatramo da bi trebali i pojačano održavati ovu dionicu kroz Dubovec – rekla nam je jedna mještanka.

S upitom smo se obratili Županijskoj upravi za ceste Krapinsko – zagorske županije, odakle su istaknuli kako su nastala oštećenja označena privremenom prometnom signalizacijom te je izdan nalog Ugovornom izvođaču redovitog održavanja za sanaciju, koje će se izvesti u najkraćem mogućem roku, sukladno vremenskim uvjetima i zimskom režimu održavanja prometnica. Svega par dana nakon, bankine su popravljene, odnosno nasipane.

- Sanacija većih oštećenja u vidu ulegnuća donjeg ustroja prometnice izvršiti će se po završetku zimske službe, odnosno po nastupu povoljnijih vremenskih uvjeta,  a do tada  ista će se označiti i održavati privremenim rješenjima. Što se tiče pojačanog održavanja, u planu je za slijedeću godinu i sanacija kolničkog zastora u dužini od 1000 m na predmetnoj dionici ceste – kažu iz ŽUC – a.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook