Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministarstvo branitelja s 900 tisuća kuna sufinancirat će nastavak izgradnje Spomen hiže Rudolfa Perešina


Ministarstvo hrvatskih branitelja s 900 tisuća kuna sufinancirat će nastavak izgradnje Spomen hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu, odnosno njezino unutarnje uređenje.

Ugovor s ministrom branitelja Tomom Medvedom potpisao je jučer načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić.

Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi projekt sufinanciranja izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu. Temeljem javnog poziva podržavaju se inicijative udruga iz Domovinskog rata i jedinica lokalne samouprave kao izraza zahvalnosti i u znak sjećanja na žrtve stradale u Domovinskom ratu, s ciljem očuvanja uspomene na sve hrvatske branitelje, sve stradale civile i događaje iz Domovinskog rata. Namjera je utjecati na podizanje kvalitete idejnih rješenja spomen-obilježja i njihove izvedbe, kao i poticati sustavno pristupanje gradnji spomen-obilježja i planiranju potrebnih sredstava. Osim za Gornju Stubicu, jučer su potpisana još dva ugovora za kapitalne projekte sufinanciranja izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen – obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu.

Sufinanciranjem ova tri projekta Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja podupirati projekte usmjerene na upoznavanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, s posebnim naglaskom na istaknute pojedince kao što je bio Rudolf Perišin.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook