Prethodni članak
Sljedeći članak

Krenuli radovi na izgradnji kanalizacijske mreže na području Gornje Stubice, u sklopu projekta Aglomeracije Zabok

Uprava Hrvatskih voda i sve njezine stručne službe stavljaju se u funkciju dovršenja tog projekta u ugovorenim rokovima, na tragu ugovorenih cijena i s kvalitetom koja je neprijeporna, rekao je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić


Na području Gornje Stubice danas su službeno započeli radovi na izgradnji kanalizacijske mreže, u sklopu projekta Aglomeracije Zabok, faza I. Radovi će se odvijati na cesti koja spaja župnu crkvu s dječjim vrtićem.

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić istaknuo kako je u zoni zahvata 320 metara kolektora, a investicija koja se veže za Gornju Stubicu je oko 6.300.000 kuna.

Direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić istaknuo je kako je projekt Aglomeracije Zabok vrijedan oko 190 mil kuna. Ovo je I. faza Aglomeracije Zabok, dok se faza II. provodi već 2 godine i sada su na 60% radova. U Aglomeraciji Zabok još će se izgraditi uređaj za pročišćavanje, vrijednosti oko 100 mil. kuna, koji će vode iz Gornje Stubice dovesti do Oroslavja i Slatine gdje će se pročistiti i očišćena vratiti u rijeku u Krapini, čime će se popraviti stanje podzemnih voda i čuvati okoliš.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić rekao je kako mu je zadovoljstvo reći da se između naručitelja, nadzora, izvođača i jedinica lokalne samouprave na ovom području koordiniraju aktivnosti.

- Lijepa je vijest da će se pritom i djeca na jesen moći jednom od završenih cesta moći uputiti u dječje vrtiće. Također, ovaj projekt je bio opterećen mnogočime, evidentno je i današnjim sastankom da intenzitet razgovora, dogovora i suradnje nadilazi problematiku koju susrećemo i s velikim optimizmom želim reći da sve stabilnije u ovom projektu svi akteri sudjeluju. Aktivnosti koje sam pokrenuo u dogovoru s kolegom Zoranom Đurkovoićem, predsjednikom Uprave Hrvatskih voda, da se svaki mjesec nalazimo na terenu, po mogućnosti u drugoj općini ili gradu koji je ovim projektom Aglomeraije Zabok – Zlatar sudjeluju, ne bi li nagomilane probleme riješili, evidentno daju rezultate. Vidljivo je to i samim ozračjem na sastancima i međusobnim poštivanjem koje nismo prije imali. Već sad mogu najaviti da ćemo sljedeći sastanak na ovu temu u dogovoru svih aktera imati između 16. i 30. kolovoza na području općine Marija Bistrica – rekao je Vukmirić, dodavši da on osobno, a i Hrvatske vode sa svim stručnim službama, stoje na raspolaganju.

- Mi ne želimo preuzeti alibi za zonu naše odgovornosti, ali isto tako, odgovorno to tvrdim, nikom drugom takav alibi ne ostavljamo jer je projekt preozbiljan i sa njim se nije za šaliti. Sve na tragu politike Vlade premijera Plenkovića koja nam je omogućila povlačenje ovakvih silnih sredstava, na tragu politike Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i ministra Tomislava Čorića, Uprava Hrvatskih voda i sve njezine stručne službe stavljaju se u funkciju dovršenja tog projekta na najvišoj mogućoj razini, u ugovorenim rokovima, na tragu ugovorenih cijena i s kvalitetom koja je neprijeporna – zaključio je Vukmirić.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook