Prethodni članak
Sljedeći članak

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA GORNJE STUBICE Krizmanić: 'Ako sve bude išlo po planu, vrtić s radom kreće u rujnu'

Doneseni su akti koji su bili preduvjet da bi se DV Jurek registrirao, nakon čega će se provesti natječaji za zapošljavanje, a potom i prijave za upis djece


Održana je jučer druga sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice, na kojoj su se glavni akti ticali osnivanja dječjeg vrtića, kojega mnogi roditelji čekaju da počne s radom.

Kako nam je rekao načelnik Jasmin Krizmanić, donesena ja Odluka o I. Izmjenama Odluke o osnivanju DV Jurek te odluke o načinu ostvarivanja prava prednosti pri upisu, o ekonomskoj cijeni smještaja djece, davanju suglasnosti na Statut i pravilnike o radu vrtića i o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika vrtića, kao i Plan upisa djece. – Ovim su se donesenim odlukama od strane Vijeća stvorili formalno – pravni uvjeti za registraciju vrtića, stoga očekujemo da će se to sprovesti kroz nekoliko dana, kako bismo već kroz tjedan – dva mogli provesti natječaj za zapošljavanjem ravnatelja te natječaje za zapošljavanjem ostalih djelatnika, kao i prijavu djece za upis. Ako ne bude nekih nepredviđenih situacija i ako se nešto ne zakomplicira, očekujemo da bi vrtić počeo s radom s 1. 9., što ćemo točno znati nakon provedbe natječaja za prijem djelatnika u službu – rekao je načelnik Jasmin Krizmanić.

Istaknuo je i kako je prema predbilježbama čak 110 djece zainteresirano za boravak u dječjem vrtiću, što je van kapaciteta, obzirom da je vrtić napravljen prema standardima za 84 djece. Rekao je i kako se nada da će se pronaći dovoljno odgajatelja koji bi radili u vrtiću, kako bi se mogle formirati sve grupe, odnosno kako bi svoje mjesto u vrtiću pronašla sva zainteresirana djeca te kako bi se popunili svi kapaciteti.

Donesen je i rebalans proračuna, koji je s planiranih 25 milijuna 944 tisuće smanjen na 24 milijuna 870 tisuća kuna. – Ovo se smanjenje odnosi uglavnom na programe izgradnje komunalne infrastrukture, u tim smo programima neke stavke povećavali, a neke smanjivali, s nekim planiranim projektima ne možemo još u realizaciju zbog toga što nisu riješeni imovinsko – pravni odnosi, a neke ćemo projekte odraditi na neki drugi način, sredstvima preko određenih natječaja. Iz toga razloga su nastale navedene korekcije proračuna – pojasnio je Krizmanić.

Doneseno je godišnje izvješće o izvršenju proračuna za 2020. te su usvojena izvješća o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture, građenja komunalne infrastrukture, programa socijalne skrbi, javnih potreba u kulturi i sportu te utroška sredstava od prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo za 2020. godinu. Donesen je i zaključak o prihvaćanju izvješća općinskog načelnika za drugih šest mjeseci 2020. godine, kao druge odluke i zaključci.

-Vijećnici su korektno odradili svoj posao, rasprava je vođena na korektan način, što me veseli, a sve s ciljem dobrobiti mještana Gornje Stubice – rekao nam je načelnik.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook