Prethodni članak
Sljedeći članak

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA GORNJE STUBICE Krizmanić: 'Ako sve bude išlo po planu, vrtić s radom kreće u rujnu'

Doneseni su akti koji su bili preduvjet da bi se DV Jurek registrirao, nakon čega će se provesti natječaji za zapošljavanje, a potom i prijave za upis djece


Održana je jučer druga sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice, na kojoj su se glavni akti ticali osnivanja dječjeg vrtića, kojega mnogi roditelji čekaju da počne s radom.

Kako nam je rekao načelnik Jasmin Krizmanić, donesena ja Odluka o I. Izmjenama Odluke o osnivanju DV Jurek te odluke o načinu ostvarivanja prava prednosti pri upisu, o ekonomskoj cijeni smještaja djece, davanju suglasnosti na Statut i pravilnike o radu vrtića i o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika vrtića, kao i Plan upisa djece. – Ovim su se donesenim odlukama od strane Vijeća stvorili formalno – pravni uvjeti za registraciju vrtića, stoga očekujemo da će se to sprovesti kroz nekoliko dana, kako bismo već kroz tjedan – dva mogli provesti natječaj za zapošljavanjem ravnatelja te natječaje za zapošljavanjem ostalih djelatnika, kao i prijavu djece za upis. Ako ne bude nekih nepredviđenih situacija i ako se nešto ne zakomplicira, očekujemo da bi vrtić počeo s radom s 1. 9., što ćemo točno znati nakon provedbe natječaja za prijem djelatnika u službu – rekao je načelnik Jasmin Krizmanić.

Istaknuo je i kako je prema predbilježbama čak 110 djece zainteresirano za boravak u dječjem vrtiću, što je van kapaciteta, obzirom da je vrtić napravljen prema standardima za 84 djece. Rekao je i kako se nada da će se pronaći dovoljno odgajatelja koji bi radili u vrtiću, kako bi se mogle formirati sve grupe, odnosno kako bi svoje mjesto u vrtiću pronašla sva zainteresirana djeca te kako bi se popunili svi kapaciteti.

Donesen je i rebalans proračuna, koji je s planiranih 25 milijuna 944 tisuće smanjen na 24 milijuna 870 tisuća kuna. – Ovo se smanjenje odnosi uglavnom na programe izgradnje komunalne infrastrukture, u tim smo programima neke stavke povećavali, a neke smanjivali, s nekim planiranim projektima ne možemo još u realizaciju zbog toga što nisu riješeni imovinsko – pravni odnosi, a neke ćemo projekte odraditi na neki drugi način, sredstvima preko određenih natječaja. Iz toga razloga su nastale navedene korekcije proračuna – pojasnio je Krizmanić.

Doneseno je godišnje izvješće o izvršenju proračuna za 2020. te su usvojena izvješća o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture, građenja komunalne infrastrukture, programa socijalne skrbi, javnih potreba u kulturi i sportu te utroška sredstava od prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo za 2020. godinu. Donesen je i zaključak o prihvaćanju izvješća općinskog načelnika za drugih šest mjeseci 2020. godine, kao druge odluke i zaključci.

-Vijećnici su korektno odradili svoj posao, rasprava je vođena na korektan način, što me veseli, a sve s ciljem dobrobiti mještana Gornje Stubice – rekao nam je načelnik.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijalaza Kaštel i Plovanija, autocesti A7 GP Rupa-Rijeka u smjeru Rijeke te na pojedinim graničnim prijelazima. Povre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program