Prethodni članak
Sljedeći članak

Stručnjaci tvrde: Slušanje ove pjesme moglo bi ljudima spasiti život


Foto: Screenshoot You Tube

Jedna pjesma popularne Taylor Swift mogla bi pomoći ljudima spasiti život, smatraju stručnjaci.

Naime, Američko udruženje za srce pjesmu You're Losing Me proglasilo je savršenom za izvođenje kardiopulmonalne reanimacije (CPR), odnosno tehnike spašavanja života koja je korisna u mnogim hitnim slučajevima u kojima je nekome prestalo raditi srce, piše CNN.

Ima 103 otkucaja u minuti, što se smatra da je pravi tempo za ponovno pokretanje srca kompresijama grudnog koša. Objavljena prošlog mjeseca, pjesma 33-godišnje pop zvijezde čak uključuje i stih: "Ne mogu pronaći puls, moje srce više neće da kuca."

Savjetuje se ljudima koji vide nekoga kome je potrebna CPR da pozovu hitnu pomoć i da masiraju srce uz tempo pjesme. Trenutno je Stayin' Alive grupe Bee Gees najpopularnija pjesma uz koju se izvodi CPR, ali Taylorina pjesma bi mogla postati nova himna prve pomoći.

Ostale pjesme sa 103 otkucaja u minuti uključuju S Club Party od S Cluba 7 i Don't Get Me Wrong od The Pretendersa. Australsko vijeće za reanimaciju također preporučuje korištenje pjesama preko 100 otkucaja u minuti za kardiopulmonalnu reanimaciju.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook