Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavlja se koncertna sezona Bistričkog zvukolika, mladi glazbenici, prijavite se

Bistrički zvukolik je međunarodno natjecanje glazbenika solista i komornih sastava, koje se u organizaciji Udruge Svesvir u Mariji Bistrici održava već sedmu godinu za redom


U Mariji Bistrici će u srijedu, 2. rujna, biti održan koncert Splitskog gitarističkog kvarteta – drugi u nizu ovogodišnje koncertne sezone Bistričkog zvukolika. Ovaj kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije koji su zajedno već nastupali diljem hrvatske i inozemstva. Na programu Kvarteta se, uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrstu sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu sa težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo. Koncert u Mariji Bistrici će biti održan u Bazilici Majke Božje Bistričke, s početkom u 19:30 sati. U sklopu koncertne sezone Bistričkog zvukolika u Mariji Bistrici je u lipnju već održan koncert izvrsnog Dua Lazar/Haas, a do kraja godina još nas očekuje i koncert vokalnog ansambla Antiphonus (23. listopada u Bazilici MBB) te koncerti ocjenjivačkog suda Bistričkog zvukolika 2020.

Bistrički zvukolik je međunarodno natjecanje glazbenika solista i komornih sastava, koje se u organizaciji Udruge Svesvir u Mariji Bistrici održava već sedmu godinu za redom. Natjecanje će biti održano od 22. do 25. studenoga u kongresnoj dvorani BlueSun Hotela Kaj, a ocjenjivat će ga stručni sud u kojem će i ove godine biti niz glazbenika i glazbenih pedagoga. Solisti su raspoređeni u devet, a komorni sastavi u tri dobne kategorije. Svi se sudionici mogu natjecati u samo jednoj mješovitoj disciplini. Organizatori pozivaju mlade talentirane glazbenike da se do 11. studenoga prijave i na ovogodišnji Bistrički zvukolik, koji će dakako biti održan uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook