Prethodni članak
Sljedeći članak

Barbara Suhodolčan otkrila spol i ime bebe koju bi trebala roditi za tri tjedna

Barbara je najavila i novi glazbeni projekt koji je pripremila zajedno sa svojim tatom Rajkom, a u kojem je sudjeluje i njen suprug Antonio


U ekskluzivnom intervjuu koji je danas objavljen u tiskanom izdanju tjednika Zagorski list, poznata sopranistica Barbara Suhodolčan Vrbički otkrila je spol i ime bebe koju bi, kako je rekla, trebala roditi za tri tjedna.

- Nosim dečkića i zvat će se Franko - otkrila je, između ostalog, Barbara novinaru Zagorskog lista.

Isto tako, otkrila je i da se njen suprug Antonio, koji je također vrhunski glazbenik, vrlo dobro uklopio u glazbenu obitelj Suhodolčan te je već počeo 'obiteljsku glazbenu suradnju' - Uskoro izlazi moja nova pjesma pod nazivom 'Miris ljeta, ti i ja', za koju je glazbu i tekst napisao moj tata Rajko, a koji ju je zajedno samnom i otpjevao u duetu. Neizostavan je u ovoj obiteljskoj priči i moj, sada već suprug, Antonio, koji je odsvirao dionicu harmonike - rekla je Barbara.

Intervju objavljen u Zagorskom listu prenosimo u cijelosti: 

ZL: Javnosti je već poznato da očekujete bebu, da ste se nedavno i udali... Velike su to i ozbiljne promjene za svakoga, a kamoli za jednu vrckavu, mladu umjetnicu poput vas. Kako se nosite s time i što vam, zapravo, najteže pada?

Barbara: Jesu, to su velike promjene, ali to je nešto što smo oboje htjeli. I brak i bebu. Došlo je malo drugačijim redoslijedom, ali sretni smo i zbog jednog i zbog drugog. Dok se volimo sve je dobro. Sad pošto sam već u devetom mjesecu trudnoće, teško se krećem, pa mi je to trenutno najveća briga, jedva čekam da rodim!

ZL: Ipak, koliko znamo, vi ste i kroz dosadašnje razdoblje trudnoće bili poprilično aktivni. Jeste li pričali s kolegicama koje su majke, kako one kombiniraju majčinstvo i glazbenu karijeru? Imate li već neki svoj osobni plan kako ćete spojiti te dvije uloge?

Barbara: Imam i baš se veselim voditi svoju bebu na svoje koncerte i nastupe. Mislim da se sve može uz malu pomoć obitelji i prijatelja. Najbolje je da se navikne od malih nogu, s toliko muzičara u obitelji, ne može pobjeći od toga! Par mjeseci nakon što se rodi, čeka nas nekoliko poslovnih putovanja i nastupa u Europi i svijetu, pa se tome baš iznimno veselim.

ZL: Primjetili smo na društvenim mrežama da ste uz svoje prezime dodali i prezime vašeg supruga Antonia. Jeste li i službeno, u dokumentima, sad Barbara Suhodolčan Vrbički? Jeste li se dvoumili oko toga?

Barbara: Nisam se dugo dvoumila, službeno sam Suhodolčan Vrbički! Pa svakako sam znala da ne želim odbaciti svoje prezime, na kojem sam gradila svoju karijeru i na koje sam ponosna, a opet sam htjela biti i na taj način dio svoje nove obitelji. Tako da je to bila logična odluka.

ZL: Dugo od javnosti tajite spol djeteta koje nosite. Koji su razlozi za to i hoćete li nam sad otkriti spol i ime vaše bebe?

Barbara: Nema nekog posebnog razloga, osim da smo to još malo htjeli zadržati za sebe, iako spol znamo od 12. tjedna trudnoće. Nosim dečkića i zvat će se Franko! Eto!

ZL: Jedna ptičica nam je šapnula da postoji simpatična anegdota kako su otac vašeg supruga, Ranko, i vaš otac Rajko, duhovito komentirali ime vašeg sina. Je li istina da mu je deda Rajko već izmislio i zagorski nadimak?

Barbara: Haha, pa da, još uvijek traje "rasprava" zašto smo djetetu dali ime po zagrebačkom dedi, a ne po zagorskom, iako mi to nismo ni primijetili! Tako da sad moj tata Franka zove Frajko, jer je sličnije njegovom imenu, ali naravno da mu to ne bu prošlo i da to nema nikakve veze s ni jednim ni drugim imenom!

ZL: Vaš suprug Antonio je također izvanredan glazbenik pa se bez sumnje dobro slaže i s tastom Rajkom. Planirate li možda i kakvu obiteljsku glazbenu suradnju?

Barbara: Već smo je počeli. Uskoro izlazi moja nova pjesma pod nazivom 'Miris ljeta, ti i ja', za koju je glazbu i tekst napisao moj tata Rajko, a koji ju je zajedno samnom i otpjevao u duetu. Neizostavan je u ovoj obiteljskoj priči i moj, sada već suprug, Antonio, koji je odsvirao dionicu harmonike, koja baš daje taj ljetni ugođaj pjesmi. Inače, pesma je nastala prije 26 godina, kad sam ja imala samo 4 godine. I sad kad sam se udala i kad se bliži trenutak rađanja, taj je tatin bezvremenski tekst o ljubavi i povezanosti, o kojoj govori pjesma 'Miris ljeta, ti i ja', nekako posebno aktualan za nas pa smo je odlučili snimiti.

ZL: I za kraj, do kad imamo vremena pripremit materijal za štrajenje kod dede Rajka? Odnosno, kad vam je termin?

Barbara: Trebala bih roditi za tri tjedna, jako smo blizu! A da Rajko ne bi imal previše za čistiti, mogli bi preskočiti štrajenje!

(Izvor: Zagorski list/Autor:Ivan Kovačić)

Još članaka iz "Glazba"

Facebook