Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija i lovci održali sastanak o "Sigurnosti u lovu i sprječavanje protuzakonitog lova"

Održan je sastanak predstavnika Lovačkog saveza i predstavnika Policijske uprave vezan uz provođenje aktivnosti preventivnog projekta "Sigurnost u lovu i sprječavanje protuzakonitog lova"...


Danas, 19. studenog u Policijskoj upravi krapinsko-zagorske održan je koordinativni sastanak predstavnika Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije i predstavnika Policijske uprave krapinsko-zagorske, vezan uz provođenje aktivnosti preventivnog projekta "Sigurnost u lovu i sprječavanje protuzakonitog lova".

Ispred Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije sastanku su prisustvovali predsjednik i  tajnik Lovačkog saveza Krapinsko zagorske županije  Ivica Halapir i Mario Vodolšak, a ispred Policijske uprave krapinsko-zagorske načelnik Policijske uprave Jakob Bukvić, Željko Sugnetić zamjenik načelnika, Marijan Grmovšek voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa i Željko Lež policijski službenika za nadzor i planiranje - za prevenciju.

Projekt "Sigurnost u lovu i sprječavanja protuzakonitog lova", zajednički provode Lovački savez Krapinsko-zagorske županije i Policijska uprava krapinsko-zagorska s ciljem podizanja razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sigurnosti u lovištima, usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, kao i sprječavanja protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva.

U sklopu projekta do sada je od strane predstavnika Lovačkog saveza održano pet predavanja u cilju upoznavanja sa propisima i dokumentacijom iz domene lovstva policijskim službenicima u okviru dopunskog stručnog usavršavanja.

Isto tako provedena su tri zajednička inspekcijska nadzora lovaca prije početka lova u suradnji sa lovnim inspektorom Uprave za lovstvo Ministarstva poljoprivrede, a policijski službenik za prevenciju Policijske uprave održao je šest predavanja lovcima, po svim Lovnim uredima, Lovnog saveza Krapinsko-zagorske županije.

Na sastanku je istaknuta i problematika naleta vozila na divljač, te je u cilju smanjenja takvih prometnih nesreća predložen pilot projekt postavljanja "Eko zaštitnih uređaja", na prometnicama sa najviše naleta vozila na divljač u suradnji sa Krapinsko-zagorskom županijom i Županijskom upravom za ceste.

Također je dogovoren nastavak rada i aktivnosti na projektu "Sigurnost u lovu i sprječavanje protuzakonitog lova".

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Zagvozd i Ravča na 446km+800m u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 40km/h jednim trakom. Pozivamo korisnike na oprez! Zbog prometne nesreće na autocesti A6 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program