Prethodni članak
Sljedeći članak

Pogledajte koja su područja u Đurmancu pokrivena besplatnim internetom


Od prvog tjedna u prosincu u centru Đurmanca omogućen je visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su uži centar Đurmanca, prostor kod Društvenog doma u Đurmancu (štalica), prostor kod Ambulante Đurmanec te šetnica do OŠ Đurmanec, koji projekt je rezultat inicijative WiFi4EU u općinama diljem Europe, a kojeg financira Europska komisija dodjelom potpora općinama za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života, koja ugrađuju ovlaštena poduzeća za instaliranje bežičnog interneta.

 

Na grafičkom prikazu u prilogu plavom bojom su označena područja koji bi trebala biti pokrivena WiFi signalom. Besplatni internet je automatski dostupan svima koji se zateknu na tom području, bez posebne prijave ili potrebe upisivanja korisničkih podataka za WiFi mrežu.

Podsjetimo, projekt je na temelju Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenata za povezivanje Europe (CEF): Program WIFI4EU, financirala Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA).

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook