Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova šansa za ovisnike o drogi, alkoholu i kocki

Međunarodni je dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

  • moji dani

    Udruga za prevenciju ovisnosti "Moji dani" Đurmanec


Udruge za prevenciju ovisnosti, pomoć ovisniku, povremenom uzimatelju opojne droge i obitelji 'Moji dani' trenutno provodi trogodišnji projekt resocijalizacije ovisnika pod nazivom „Zaslužujem znanje“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Aktivnosti projekta usmjerene su ovisnicima o alkoholu, drogi, kocki i novim tehnologijama, kao socijalno osjetljivoj i marginaliziranoj skupini s ciljem njihovog školovanja i pronalaženja zaposlenja u svrhu poboljšanja kvalitete života i socijalnog uključivanja po završetku tretmana u terapijskoj zajednici. U projekt je uključeno 40 rehabilitiranih ovisnika o alkoholu, drogi, kocki i novim tehnologijama iz cijele RH, u dobi između 20 i 48 godina na godišnjem nivou.

Ciljevi projekta su educirati i motivirati rehabilitirane ovisnike o drogi, alkoholu, kocki i novim tehnologijama kao socijalno isključenu i marginaliziranu skupinu za pojedina zanimanja kao što su viličar, računalni operater i rukovatelj posebnim alatima, educirati ih i potaknuti na samozapošljavanje i zapošljavanje kroz socijalno poduzetništvo, educirati ih o načinima pisanja životopisa, zamolbi za posao i korištenju elektroničkih medija i platformi za traženje poslova, educirati ih o adekvatnom predstavljanju poslodavcu, informirati ih i educirati o mjerama aktivne politike zapošljavanja, samozapošljavanja i socijalnog poduzetništva, educirati ih i uvježbati za adekvatnu primjenu socijalnih i životnih vještina i naučiti ih kako kvalitetno organizirati i strukturirati slobodno i radno vrijeme.

Ove aktivnosti provode se u partnerstvu sa Gradskim društvom Crvenog križa Krapina, Pučko otvorenim učilištem Krapina, Srednjom školom Bedekovčina- obrazovanje odraslih te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje- Područni ured Krapina. Izravnim korisnicima nastoje pružiti priliku da povećaju svoje šanse za zaposlenjem, postanu konkurentni i nađu svoje mjesto na tržištu rada.

 

 

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A11 Zagreb-Sisak na naplatnoj postaji MRACLIN u smjeru Siska vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mog...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program