Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro kreće izgradnja nogostupa u Vukšincu, a ŽUC ima u planu i rekonstrukciju mosta

Radi sigurnijeg odvijanja cestovnog i pješačkog prometa


Uskoro će krenuti radovi na izgradnji nogostupa u Naselju Vukšinec u Donjoj Stubici. – Nogostup će ići od mosta do raspela, u dužini od 280 metara. Zacijevit će se i jedna i druga strana kolnika i napraviti sustav odvodnje – rekao je gradonačelnik Nikola Gospočić, dodavši kako su radovi vrijedni milijun i 700 tisuća kuna.

Županijsku upravu za ceste upitali smo i je li u planu rekonstrukcija mosta na samom ulazu u Naselje Vukšinec, koji sada nije dovoljno širok za mimoilaženje vozila, a i u derutnom je stanju. Obavijestili su nas kako je Županijska uprava za ceste KZŽ naručila izradu potrebne tehničke dokumentacije za sanaciju mosta te kandidirala potrebne radove na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava.

– Predviđa se proširenje mosta, što uključuje proširenje kolnika te izradu obostrano pješačkih staza na objektu u cilju zadovoljavanja svih suvremenih potreba za sigurno odvijanje cestovnog i pješačkog prometa na predmetnoj dionici – kažu iz ŽUC – a. Procijenjena vrijednost potrebnih radova iznosi 2 milijuna kuna, a sama dinamika i početak izvođenja radova ovisit će, kažu, o osiguranju potrebnih novčanih sredstava.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook