Prethodni članak
Sljedeći članak

Pošiljka humanitarne pomoći iz Gornje Stubice otišla u istočni ukrajinski grad Sumy

Stubičanci još jednom organizirali akciju prikupljanja pomoći za prijatelje u Ukrajini


Stubičanci su proteklog vikenda organizirali još jednu akciju prikupljanja humanitarne pošiljke za Ukrajinu. Prikupljanje donacija, sanitarnog materijala, konzervirane hrane i higijenskih potrepština, agregata i motorne pile, kao i novčane pomoći organizirala je Vatrogasna zajednica Općine Gornja Stubica.

 – Osim ove humanitarne pomoći, u Ukrajinu smo poslali i moralnu podršku, i to preko našeg prijatelja YuriyaSeme, preko kojeg je bila organizirana i prva ovakva akcija u ožujku, a kojega veže prijateljstvo s gornjostubičkim Puhačkim orkestrom. Upravo je on došao po pošiljku u Gornju Stubicu, gdje smo ga ugostili te je odvezao humanitarnu pomoć u grad Sumy na istoku Ukrajine koji je stradao u prvim fazama rata, no pod ukrajinskom je kontrolom – rekao je Ivan Sačer iz gornjostubičke vatrogasne zajednice, koji je zajedno s članovima vatrogasne zajednice i puhačkog orkestra organizirao prikupljanje pomoći.

A ovog su se puta u akciju, osim Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica, donacijama uključile tvrtke Salvus i Hidraulika Kurelja iz Donje Stubice, Općina Gornja Stubica, Grad Donja Stubica, Caritas Župe svetog Jurja Mučenika Gornja Stubica te gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook