Prethodni članak
Sljedeći članak

'Svakom djetetu koji se 11.05. neće vratiti u vrtić, čuvat će mu se mjesto'

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić obratio se građanima na svojem Facebooku vezano za dječji vrtić


Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić obratio se građanima na svojem Facebooku vezano za dječji vrtić.

Njegovu objavu donosimo u cijelosti:

Dragi moji roditelji, iza nas je jedno vrlo burno i zahtjevno razdoblje (obnova vrtića, male međusobne trzavice, pojava Covid-a, zatvaranje vrtića). I sad kad smo mislili da je svemu tome kraj evo nam novih i još većih izazova. Kao što ste sigurno već imali priliku čuti svi vrtića, pa tako i naš počinju s radom 11.05.2020. godine. Upute koje smo dobili su po mojem mišljenju teško izvedive, ali mi ćemo se svega pridržavati kao što smo se i do sad. Vidjeli ste da je Grad podmirio sve račune za svu djecu s našega područja koji su nastali nakon 19.03. Za organizaciju rada bitna nam je informacija tko će od roditelja slati svoju djecu u vrtić, a koji će roditelji i nadalje ostaviti djecu doma. Molim vas da tu informaciju dostavite svojim tetama, obzirom da s njima imate kontakt i na taj način ćemo najlakše i najprije dođi do potrebnih informacija. Mi u Gradu smo danas odradili jedan radni sastanak i dogovorili bitna pravila za vas roditelje koja će vrijediti od 11.05. a koja nisu definirana odlukom stožera. Prvo, svako dijete koje neće s 11.05. vratiti se u vrtić imati će sigurno mjesto u budućnosti ili drugim riječima čuvati će mu se mjesto. Oni roditelji koji žele vratiti djecu u vrtić imati će osigurane sve uvjete koji su propisani od strane državnog stožera. Važna informacija je da roditelji koji se odluče da im djeca neće ići u vrtić od 11.05.2020. tu odluku neće moći promijeniti do 25.05.2020., odnosno djeca će ih prema odluci stožera moći krenuti u vrtić tek od 25.05. Druga važna stvar, možda i važnija su financije. Čuvanje mjesta u vrtiću prema sada važećim odredbama roditelj plaća sa 50% svojeg mjesečnog iznosa odnosno 400 kuna. Obzirom na Covid i obzirom na sve što nas je pogodilo ovih dana donesena je odluka da će roditelji sudjelovati sa 50% tog iznosa odnosno 200 kuna mjesečno. Za drugo dijete u obitelji 50% iznosa koji bi morali platiti za čuvanje mjesta i za 3 dijete naravno ništa. Otvorenjem vrtića za 20, 30 ili 135 djece troškovi vrtića su isti, a razliku će i nadalje plaćati Grad iz svojih sredstava uštedom u proračunu. Osobno smatram da je to fer ponuda u ovom teškom trenutku. Svaki roditelj koji želi mogu ispisati dijete iz vrtića i naravno neće više morati plaćati ništa, ali njemu se neće ni čuvati to mjesto. Grad ima osjetno smanjenje proračunskih sredstava, ali smo uštedama iz prethodnih godine stvorili određeni višak koji ćemo sada upotrijebiti za provedbu dogovorenih projekata i pomoć našim roditeljima i građanima.

Vaš gradonačelnik Nikola Gospočić.


Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica - obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ki...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program