Prethodni članak
Sljedeći članak

Stara zgrada žandarmerije pretvorena je u moderan Kulturno – turistički centar Donja Stubica

U novim su prostorima 'dom' pronašle Turistička zajednica područja Gupčev kraj, kao i udruga Stub – klub


Reprezentativan primjer kako obnavljati i iskoristiti za budućnost stare zgrade koje su dio najuže gradske jezgre nalazi se u samom centru Donje Stubice. Riječ je o staroj zgradi Žandarmerije, koju je Grad Donja Stubica kroz projekt vrijedan 3.7 milijuna kuna obnovio i pretvorio i moderan Kulturno – turističko – informativni centar (KTIC).

Radovi su trajali oko godinu dana, završeni su lani krajem srpnja, a kako nam je rekao gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, od stare zgrade ostalo je samo pročelje, odnosno zid koji gleda na glavnu ulicu. – Uređeno je apsolutno sve, a prednji zid morali smo konzervirati prema uputama konzervatora. Osim same zgrade i unutarnjeg uređenja prostorija, nabavljena je i kompletno nova oprema cijele zgrade – rekao je gradonačelnik.

Stara je zgrada tako pretvorena u Kulturno – turističko informativni centar Donja Stubica. – Najznačajnije za ovaj projekt je činjenica da od listopada lani Turistička zajednica područja Gupčev kraj konačno ima svoj stalni dom i da je KTIC početo funkcionirati kao što je bilo predviđeno prvom idejom još iz 2017. godine – rekao je Gospočić.

Osim Turističke zajednice, u KTIC – u svoje prostore ima i djeluje i Stub klub. Radove na rekonstrukciji zgrade, vrijedne 3.481.444,72 kuna, izvela je tvrtka Vodolim Brundula. Ukupna vrijednost projekta je 3.702.456,06 kuna, a navedeni bi projekt trebao biti sufinanciran u iznosu od 3.188.362,36 kuna od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, no kompletna sredstva, kako je rekao gradonačelnik, još nisu dobivena.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook