Prethodni članak
Sljedeći članak

[LJETO U GUPČEVOM KRAJU] U planu su osvježene, a i nove manifestacije, otkrijte tko će svirati na Stubica festu, Ljetu u Oršiću…


Novi ured Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica, smješten u novouređenom Kulturno – turističko – informativnom centru, posjetili smo proteklog tjedna. Direktorica TZ Kornelia Vnučec i stručna suradnica u TZ Marina Breber istaknule su kako su izuzetno sretne i zadovoljne što turistički ured odsada posluje u predivno uređenim novim prostorima, i to u samom centru grada.

Rekle su i kako se i sami građani u prolazu moraju još malo naviknuti na to da je turistički ured sada ovdje, no ima i onih koji već sada svrate. A uskoro će uz samu zgradu postaviti i multimedijalni vanjski totem, na kojem će se prolaznici, a i turisti moći upoznati s posebnostima i manifestacijama Gupčevog kraja kroz fotografije i filmove, a uskoro i novi promo film destinacije Gupčev kraj koji je u izradi.

Otkrile su nam i kako se u novom prostoru 'kuhaju' i nove ideje za projekte i manifestacije. Tako su nam najavile i kako brojna poznata glazbena imena i ove godine dolaze u Gupčev kraj. Nakon izvanrednog koncerta Željka Bebeka lani u rujnu za Susrete za Rudija, koji je održan nakon podulje pauze od događanja zbog korone, i ove su godine u pripremi brojni koncerti.

Događanja počinju zadnjeg vikenda u svibnju, i to Festivalom elektronske glazbe kod Spomenika Matiji Gupcu. A onda u lipnju nova manifestacija koja će osvježiti Donju Stubicu.

– Radi se o Stubica festu, manifestaciji koja će se odvijati povodom Dana grada Donja Stubica, no nešto posve novo, zabava u novom ruhu. Jedna moderna, urbana manifestacija koja će događanja imati po cijelome gradu, kroz tri dana, na nekoliko punkteva. Centralni dio s koncertima i dalje će biti iza župnog dvora na parkiralištu, no više neće biti šatora, postavit ćemo kućice i štandove, s raznolikom gastro ponudom, vinskom kutkom, pivskim kutkom i slično. Imat ćemo i ulične zabavljače, koncerte će održati Mladen Grdović i Opća opasnost – najavila je direktorica Vnučec, istaknuvši kako će svoj dio programa, ovaj put s naglaskom na Tahyja, u Parku Jure Stubičanca imati i Družba vitezova zlatnog kaleža, dok će se u Parku obitelji Feller, s naglaskom upravo na Fellere, održati likovna kolonija, a ponovo će se održati i humanitarni obrtnički kotlić.

I ovog ljeta, kažu u Turističkoj zajednici, nastavlja se suradnja s Kerekesh Teatrom, tako da će ljubitelji kazališta ponovo doći na svoje. Srpanj će biti rezerviran za Ljeto u Oršiću, kada će, među ostalim, u atriju dvorca nastupiti Damir Urban&4, potom Neno Belan i Fiumensi te Ante Gelo & Alen Đuras i Iva Ajduković. Jesen će ponovo donijeti Susrete za Rudija.

– Krenut ćemo ove godine i s uređenjem vidikovaca, prvi na redu je onaj na Kamenjaku, odmah na proljeće. Imamo ideja i oko uređenja šetnica, pa raznih projekata koje pripremamo za prijavu na natječaje preko kojih bismo mogli povući neka sredstva – najavila je Breber, dodavši kako su, osim toga, u planu i brojne likovne i kreativne radionice i izložbe u suradnji sa Stub klubom, u novouređenom galerijskom prostoru.

Vnučec i Breber pohvalile su i odličnu suradnju s gradonačelnikom Donje Stubice Nikolom Gospočićem i načelnikom Gornje Stubice Jasminom Krizmanićem, koji podržavaju njihove ideje o novim događanjima, manifestacijama i projektima kojima će se obogatiti Gupčev kraj.

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook