Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznata zagorska tvrtka proslavila 30 godina rada. Sad se zove NGH grupa


Ovog četvrtka 9. ožujka NGH Grupa proslavila je svoj 30. rođendan sa svojim djelatnicima u restoranu Punkt Beer House. Grupa se sastoji od četiri strateške poslovne jedinice: NGH Gradnja: djelatnost nisko i visoko gradnje; NGH Beton: djelatnost proizvodnje i prodaje betona i betonske galanterije; NGH Agro: djelatnost proizvodnja i prodaja poljoprivrednih proizvoda od kojih treba izdvojiti Vina Hren i ulje Bučina kaplja, te Punkt House: djelatnost ugostiteljstvo. Tvrtka trenutno zapošljava 178 djelatnika na koje su iznimno ponosni. Dokaz tome su brojne beneficije koje uvode kao i edukacije za sve naše zaposlenike. Upravo ovo druženje vlasnici su htjeli proslaviti sa svim djelatnicima jer oni su glavni pokretač snage Grupe.

-Naš početak seže u daleku 1993. godinu kada smo 9. ožujka Ivan Hren i ja osnovali obrt čime je započela naša poslovna priča. Svako razdoblje u razvoju tvrtke nosilo je puno izazova i promjena, no unatoč svemu ne samo da smo izdržali već smo i ojačali. Danas mogu reći da kontinuirano poslujemo i napredujemo, kao rezultat stalnog usvajanja novih tehnologija, ulaganja u naše zaposlenike kao i praćenje potreba naših klijenata. Ove godine slavimo 30 godina poslovanja za koju smatram da je kruna našeg zajedništva te se veselim brojnim investicijama i projektima ispred nas. Posebno me veseli naš novi pogon za proizvodnju betona u Mokricama.  Sadašnji trenutak ispred nas postavlja nove izazove, prvenstveno edukacije svih zaposlenika i menadžmenta. Vjerujem da stečeno znanje i dugogodišnje iskustvo možemo uspješno primijeniti na novim projektima, u novim okruženjima koje priznaju samo najbolje - kaže direktor Mladen Hren.

U 30-toj godini poslovanja posebno ponosno ističu projekt nove betonare na lokaciji Mokrice. Ulaganjem u novu poslovnu jedinicu NGH Grupa želi biti dostupnija i konkurentnija uz uvođenje kružnog gospodarstva. U prvoj fazi realizacije projekta izgraditi će se pogon za proizvodnju transportnog betona dok se u budućnosti u drugoj fazi planira izgradnja pogona proizvodnje inovativne, a samim time i konkurentnije betonske galanterije. Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, financiran iz Fondova EU, ukupna vrijednost iznosi 2.528.452,18 €. Moderno postrojenje za proizvodnju betona i postrojenje za reciklažu betona u vrijednosti od 312.998,96 €.

Uvedena je napredna IKT tehnologija u poslovanje, izgrađene su dvije fotonaponske elektrane na lokaciji upravne zgrade u Donjoj Stubici te Punkt Beer House u Mokricama gdje su okolišnu odgovornost zaokružili punionicom za cestovna vozila na električnu energiju i time se uključili u mrežu zelene infrastrukture za dekarbonizaciju prometa.

Iznimno su ponosni na projekte koji su iza njih, a isto tako su ponosni na one ugovorene za predstojeće razdoblje. Pred Grupom su zanimljivi projekti vezani na obnovu od potresa, aglomeraciju, rekonstrukciju i dogradnju objekata.

Nakon što su prošle godine uspješno završili obnovu Crkve svetog Jurja u Gornjoj Stubici, nastavljaju s radovima na pripadajućem Župnom dvoru te Crkvi Presvetog Trojstva u Donjoj Stubici. Osim obnove crkvi u stubičkom kraju, na povjerenje su dobili i obnovu Crkve BDM, Strmec te Crkve Sveta tri kralja, Velika Erpenja u Velikom Trgovišću.

Kako bi se ispunili zahtjevi EU u području okoliša i zadovoljile potrebe koje su utvrdile države članice za ulaganjem u sektor vodnog gospodarstva, provode se razni projekti koje nastavljaju iz prošle godine: UPOV Zaprešić - postrojenje za pročišćenje otpadnih voda područja Zaprešića, aglomeracija Zaprešić te radovi na aglomeraciji u okviru projekta „Izgradnja kanalizacijskih mreža – sustava Zabok i sustava Zlatar LOT I., II., III.“

Najnoviji projekti kojima se mogu pohvaliti su izgradnja Reciklažnog dvorišta u gradskoj četvrti Podsused - Vrapče naručitelja Grada Zagreba te obnova konstrukcije zgrade Caritasa u Donjoj Stubici, a tvrtki je drago kada ih prepoznaju partneri u okolici, tako je tvrtka Rudan d.o.o. povjerila rekonstrukciju i dogradnju Hotela Jezečica u dijelu vodenog parka u Donjoj Stubici.

-Napunili smo 30 godina, vjerujemo da je upravo ova godina prekretnica u životnom vijeku NGH Grupe koja će obilježiti novi početak. Veselimo se brojnim izazovima pred nama i zajedno koračamo naprijed - na kraju ističe direktor Hren.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook