Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi vlasnik u poznate zagorske toplice ulaže 66,4 milijuna eura. Gradit će moderni vodeni park i novi hotel


Nakon ciklusa ulaganja vrijednog 66,4 milijuna eura, do 2025. godine Terme Jezerčica pretvorit će se u najmodernije i najveće kupalište, s visokokvalitetnim hotelskim smještajem i kampom, i to ne samo na kontinentu. Tvrtka Rudan d.o.o. iz Žminja, koja je Terme kupila potkraj 2021. godine, odmah je u startu najavila velika ulaganja u širenje hotelskih kapaciteta i vodenog parka, a neki od tih planova već su i vidljivi na terenu.

 

Potencijal za investiranje

- U hrvatskom turizmu teško je kupiti objekt koji je bez ikakvih tereta, vlasnički riješen, s ovoliko kvadrata zemljišta u građevinskoj zoni, kao naše Terme. I u tome je vlasnik tvrtke Rudan d.o.o. Graciano Rudan vidio potencijal i mogućnost investiranja. Već u prvom mjesecu nakon kupnje počeli su nastajati prijedlozi i master plan širenja – kaže direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković. Prva faza podrazumijevala je facelifting starog hotela, u kojem su 52 sobe dignute na kategoriju 4 zvjezdice. – Dizajn interijera radio je poznati dizajner Boris Ružić, a Studio 92 konstrukciju kako bi sve trebalo izgledati. Oni su uključeni i u dizajn i arhitektonska rješenja novog hotela i cijelog kompleksa. Sobe su opremljene visokokomfornim krevetima, kupaonicama s walkin kadama, interaktivnom televizijom i samo visokokvalitetnim materijalima. Uložilo se puno i u uređenje unutarnjih bazena, osobito u samu tehniku bazena, nove cjevovode i sustave s izvora, tako da voda koju koristimo bude čim više ljekovita i mineralna – rekao je Pavleković. Sve to napravljeno je u nešto više od dva mjeseca s oko 25 milijuna kuna, tako da je hotelski smještaj ponovo otvoren pred sam kraj godine, zajedno s unutarnjim vodenim parkom.

Moderan vodeni park

Ono što sada slijedi jest izgradnja vanjske lounge terase uz postojeći restoran. – Terasa će se vezati na vodeni park, ali i na sadržaje hotela. Uz terasu ćemo izgraditi dva bazena namijenjena djeci i tinejdžerima. Prvi će sadržavati tobogane na visini 6-7 metara, dok će drugi biti zona za najmlađe. Uz sve to, nadovezat ćemo i dodatnu ugostiteljsku ponudu. Plan je završiti do početka ove kupališne sezone, odnosno do svibnja – najavio je direktor Termi. Naglasak ulaganja je upravo na vodenim sadržajima. – Iako je postojeći vanjski bazen velikog kapaciteta i mi smo jedno od najvećih hrvatskih kupališta, potrebe i potražnja su puno iznad toga. Zbog toga na jesen, nakon odrađene sezone, krećemo u izgradnju velikog vanjskog vodenog parka na oko 40 tisuća kvadrata – kaže Pavleković. Bit će to, kaže, najatraktivniji vodeni park i to ne samo u sjevernoj Hrvatskoj, a gradit će se u smjeru Stubičkih Toplica, odnosno prema Salvusu. Izgradnja vodenog parka koštat će vlasnika oko 20 milijuna eura. U planu je i dogradnja i proširenje kampa na dodatnih 10 tisuća kvadrata, s mobilnim kućicama, kućicama na brijegu, na drvu, ali i dodatnim vodenim sadržajima.

 

Hotel sa 126 soba

Najveća investicija bit će gradnja novog hotela, sa 126 soba s visoke 4 zvjezdice. Uz postojeće, kupljen je dodatni velik dio zemljišta, a projekt izgradnje apliciran je na javni poziv Nacionalnog plana oporavka. – Bit će to family koncept hotela, s modernim dizajnom, visokofunkcionalnim prostorima i izuzetno kvalitetnim materijalima. Dizajn je to koji više košta, no radi se za sljedećih 15 do 20 godina. U donjem dijelu hotela prostor će biti multifunkcionalan, gdje će biti smještena gastro ponuda restorana te multimedijalan centar za evente, kongrese, seminare i slično – pojasnio je Pavleković. Izgradnjom novog hotela kao posljednje faze stvorit će se jedan resort, čije će vanjske i unutarnje prostore pratiti jedinstveni dizajn koji će i vizualno činiti jednu cjelinu.

 

Otvaranje novih radnih mjesta

Cijeli novi objekt bit će energetski učinkovit, prvenstveno na uštedi vode, a onda i svih drugih energenata. – Matična firma upravo se bavi energetskom učinkovitošću i u tome su pioniri u Hrvatskoj, tako da ćemo i ovdje u shemi i digitalnog i zelenog zadovoljavati sve uvjete – kaže još Pavleković. Ovim će ulaganjima, i dogradnjom nekoliko soba na starom dijelu hotela, Terme Jezerčica smještajne kapacitete podići na preko 200 soba, a sve će to podrazumijevati i nova radna mjesta. – Trenutno imamo 70 zaposlenih. Tijekom ljetne sezone tu ćemo brojku povećati na oko 100, a sa završetkom ciklusa ulaganja, trebali bismo imati oko 200 zaposlenih – najavio je Pavleković. Unatoč situaciji na tržištu rada, osobito s djelatnicima u turizmu, u Termama Jezerčica s radnom snagom do sada problema nisu imali, stoga vjeruju da će takva biti situacija i kod novih zapošljavanja. - Možemo se pohvaliti da su nam smještajni kapaciteti na razini popunjenosti preko 75 posto i to 12 mjeseci u godini. Uz sva ova ulaganja, tu su i planovi koje treba ostvariti, no s time za sada nemamo problema, unatoč rastu troškova. Nemamo problema niti s popunjenošću hotela, a niti s ocjenama gostiju koje su jako dobre, a nadamo se da će upravo ovakve rezultate pratiti i novi vodeni park i novi hotel - pohvalio je poslovanje Termi direktor Pavleković, kao i dobru suradnju s Gradom Donjom Stubicom i Krapinsko – zagorskom županijom.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook