Prethodni članak
Sljedeći članak

P.S. Pokreni solidarnost! Možda i vama stigne razglednica učenika OŠ Donja Stubica

Osnovna škola Donja Stubica sudjelovala u Erasmus+ projektu P.S. Pokreni solidarnost!


53 učenika 7.c, 8.b i 8.d razreda OŠ Donja Stubica zajedno su s 20-ak škola u Hrvatskoj te partnerskim organizacijama iz Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije i Poljske sudjelovali u međunarodnom projektu P.S. Pokreni solidarnost! Projekt je zamišljen kao poruka u boci - 21. ožujka svake godine, na Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije, djeca šalju razglednice nasumično odabranim osobama iz telefonskog imenika svoje lokalne zajednice. Koordinator projekta u Hrvatskoj je Centar za mirovne studije.

 

Obradili smo teme solidarnosti, nejednakosti, diskriminacije, predrasuda, stereotipa i ljudskih prava. Nakon toga smo se posvetili analiziranju fotografija koje govore upravo o tim temama te pisanju poruka solidarnosti, podrške i ohrabrenja našim sugrađanima. Cilj projekta je razvoj kritičkoga mišljenja kod učenika te povećanje senzibiliteta za spomenute teme.

 

Razglednice su osmišljene tako da primatelj može besplatno odgovoriti na poruku koja mu je upućena kako bi se pokrenuo dijalog, motiviralo povezivanje pojedinaca s lokalnom zajednicom te razvijala svijesti o potrebi solidarnoga djelovanja svih naših sugrađana. Dio razglednica već je upućen na lokalne adrese, a dio će se slati na međunarodnoj razini, odnosno učenicima koji su također uključeni u projekt. - Nadamo se da će vas naše poruke ohrabrenja, nade, podrške, SOLIDARNOSTI potaknuti na razmišljanje! S nestrpljenjem očekujemo vaše povratne poruke, poručuju učenici.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook