Prethodni članak
Sljedeći članak

Ankičino cvijeće od hulahopki izazvalo veliki interes posjetitelja i oduševilo


Ankica Petrović, zaljubljenica u tradiciju i ručni rad sa svakojakim materijalima od kojeg nastaju rukotvorine kojima se itekako može dičiti, jučer je u galeriji Kulturno – turističko informativnog centra u Donjoj Stubici otvorila izložbu cvijeća od hulahopki.

Prva je ovo samostalna izložba ove autorice, koja je sa svojim rukotvorinama sudjelovala na brojnim manifestacijama i skupnim izložbama, a sada je svojim sugrađanima i prijateljima predstavila hobi kojim se bavi posljednjih par godina; cvijeće od hulahopki i žice.

Izložba je izazvala veliki interes, obzirom da se radi o zasad, mogli bismo reći, rekordnoj posjećenosti otvorenja jedne izložbe u novom KTIC – u, što samo dokazuje koliko Stubičanci, ali i posjetitelji iz okolnih mjesta, cijene ovakav ručni rad i njegove autore.

-Nema čovjek sve talente, svaki čovjek ima jedan talent. Zato trebamo jedni druge da stvaramo događaje u kojima se očituje ljepota i dobrota našeg postojanja. Ova izložba cvijeća kojeg je Ankica izradila svojim rukama od žice i hulahopki događaj je u kojem je do izražaja došla ljepota cvijeća i života – istaknula je Tatjana Hikec, predsjednica gornjostubičke udruge Lipin cviet, koja je organizator izložbe, uz suorganizaciju Turističke zajednice područja Gupčev kraj i Multimedijalnog centra Stub – klub.

Hikec im je zahvalila na suorganizaciji ove izložbe, a posebnu zahvalu uputila je Zvonimiru Babiću ispred Stub – kluba koji je uložio puno vremena u sami postav izložbe, kao i Cvjećarni Ivančica koja je uredila i osmislila postav.

Osim brojnih posjetitelja, otvorenju je prisustvovao i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, koji je svim prisutnim damama čestitao Dan žena, a prigodnim riječima obratili su se i Zvonimir Babić te direktorica TZP Gupčev kraj Kornelia Vnučec.

Autorica izložbe, Ankica Petrović, sve koji su sudjelovali u izložbi, njenom postavu i organizaciji, nagradila buketićem cvijeća od krep papira.

U prigodnom programu sa svojim je pjesmama sudjelovala Ženska izvorna skupina KUD – a 'Matija Gubec' iz Gornje Stubice te Đurđica Gospočić, koja je s okupljenima podijelila par svojih autorskih pjesama.

Izložba se može razgledati do 17. ožujka radnim radnom od 8 do 15 sati te je prodajnog karaktera.

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook