Prethodni članak
Sljedeći članak

GUPČEV KRAJ ATRAKTIVAN ZA STRANE GOSTE: Interesiraju ih kuće za odmor, a najviše im se sviđa gastro ponuda i proizvodi OPG – ova

Tijekom ljetnih mjeseci ostvareno je 71% više noćenja stranih gostiju nego lani


Nakon lanjske 2020. koju je uglavnom i u turizmu obilježila korona, ove godine odlične rezultate bilježe u Gupčevom kraju, gdje tokom ljetnih mjeseci borave mnogobrojni turisti. Od 1.7. do 15.8. zabilježen je porast u dolascima u Gupčev kraj za 42% u odnosu na lani, kao i za čak 60% u noćenjima. točnije, 2250 turista u mjesec i pol ostvarilo je 5521 noćenja. domaćih je bilo 3841, a stranih 1680.

-Trendovi su takvi da sve više domaćih turista istražuje kontinentalnu Hrvatsku, na važnosti su i kuće za odmor u Gupčevom kraju koje bilježe kontinuirani rast. Domaćih turista ima iz svih krajeva Hrvatske te su ove godine ostvarili 56% više noćenja u odnosu na isto razdoblje u 2020. – kažu uz Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica.

Zabilježen je i veliki rast kod stranih gostiju, koji su od 1.7. do 15.8. ostvarili 71% više noćenja nego u istom razdoblju lani.

Kada bismo gledali prvu polovicu godine, zabilježen je pad stranih gostiju zbog mjera vezanih za prelazak granica, no zato su to nadoknadili tijekom ljetnih mjeseci. Najviše turista pristizalo nam je iz Njemačke, Slovenije, Poljske, Novog Zelanda, Austrije, Nizozemske, Češke, Bosne i Hercegovine te Belgije. - Turistima se u našem Gupčevom kraju najviše sviđa priroda, mir i zelenilo, odlična gastro ponuda lokalnih restorana, domaći proizvodi lokalnih OPG-ova. Istaknuli su da ih vesele kada mogu ubrati kakvu domaću voćku ili povrće s vrta koji se nalazi kod kuće za odmor – rekli su iz Turističke zajednice.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook