Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Svečano u D. Stubici: 'Nikola sa svojim timom neprilike pretvara u prilike, na dobrobit razvoja grada'


Svečanom sjednicom Gradskom vijeća Donja Stubica proslavila je svoj dan.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Nikola Boromisa, koji je pohvalio konstruktivan rad vijeća, u okruženju u kojem nema tenzija, a svaki se prijedlog sasluša, usvaja i provede. Zahvalio je članicama i članovima Vijeća na radu, a pohvalio je i rad gradskih ustanova i tvrtki, koji svojim radom doprinose razvoju i boljitku grada.

– Kao predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Bubamara, spomenuo bih jedan novi program, koji počinje od jeseni u našem vrtiću i po kojem smo jedini u Zagorju, a to je program prema montessori pedagogiji. Naš vrtić podiže kvalitetu usluge na jedan novi nivo, a to ne bi bilo moguće bez entuzijazma koji se zadnjih godina probudio u našem vrtiću – rekao je Boromisa.

Na ostvarene projekte tijekom proteklih godinu dana osvrnuo se gradonačelnik Nikola Gospočić. Spomenuo je posebno radove na protupotresnoj obnovi vezane uz Fond solidarnosti, a koji se provode na dvorcu Stubički Golubovec, staroj zgradi Caritasa, Fellerovoj zgradi, zgradi Pučkog otvorenog učilišta, krovu sportske dvorane, ali i na 23 dionice nerazvrstanih cesta stradalih u potresu te župnoj crkvi. – Sve zajedno, to je ukupno 14 milijuna eura iz Fonda za Donju Stubicu, kroz projekte koje je provela Župa, Grad s partnerima i ŽUC – rekao je gradonačelnik.

Najavio je i nove projekte, među njima uređenje mrtvačnice koje kreće u kolovozu, baš kao i uređenje sanitarnog čvora u Društvenom domu u Donjoj Podgori. Gradit će se i novi društveni dom u Hruševcu, parkiralište kod groblja, nastavak nogostupa u Dubravačkoj, a projektira se i nogostup u Matenačkoj. – Težnja nam je dogradnja vrtića, jednosmjenska nastava u osnovnoj školi, proširenje groblja, izgradnja nogometnog igrališta s umjetnom travom, izgradnja savate dvorane i postavljanje solarnih elektrana na krovu sportske dvorane, a veselimo se cjelovitoj obnovi Golubovca, zgrade Caritasa, Pučkog otvorenog učilišta te otvorenju ZEZ – a. Ideja nam ne fali, pa ćemo sigurno imati i nove projekte za prijave za EU sredstva, no sve to ne bih mogao realizirati bez najbližih suradnika – rekao je Gospočić te na odličnoj suradnji zahvalio Jedinstvenom upravnom odjelu, komunalnom odjelu grada, Pučkom otvorenom učilištu, Turističkoj zajednici, vrtiću, Radio Stubici te članovima mjesnih odbora i gradskim vijećnicima, ali i svojoj obitelji, koja mu je u svemu tome podrška.

U ime načelnika i gradonačelnika čestitke je uputio marijabistrički načelnik Josip Milički. – Sve što je danas prikazano i rečeno pokazuje sposobnost kolege Nikole, koji zajedno sa svojim timom neprilike pretvara u prilike, a nakon svega Donja Stubica će dobiti jednu novu, ljepšu i bolju vizuru. Nikola je staložen, smiren, prije svega stručan i uvijek na usluzi i suradnji i na tome mu također čestitam – rekao je Milički između ostalog.

Čestitao je i Robert Grabar, načelnik prijateljske Općine Mikleuš te poželio da se ostvare svi planovi za budućnost.

Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je kako donjostubičkog gradonačelnika poznaje jako dugo. – Imate sreću što imate dobrog gradonačelnika i predsjednika vijeća. Nikola je jedan od rijetkih gradonačelnika i načelnika koji sam provodi javnu nabavu, što znači da štedi Gradu pedesetak tisuća eura. Svaki gradonačelnik i načelnik ujedno je i prvi komunalni redar. Zapravo, sve se svodi na jednu osobu – rekao je Hajdaš Dončić i pohvalio Gospočića, ali i čestitao svim nagrađenima.

Izaslanik predsjednika Vlade Zdravko Tušek uputio je čestitke na svemu ostvarenom, kao i svima koji doprinose da se ovaj grad razvija i da bude kvalitetan i atraktivan za život. – Čestitam nagrađenima, koji svojim primjerom pokazuju kako biti uzor generacijama koje dolaze i kako doprinositi kvaliteti života Stubice – rekao je Tušek.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar prenio je pozdrave i čestitke predsjednika Zorana Milanovića, a kao župan zahvalio Gospočiću na dobroj suradnji. – Bez snažnog pojedinca koji vuče u svojoj sredini nema ni napretka sredine. Uz sve nove tehnologije, digitalizaciju, uvijek je čovjek na prvom mjestu, pogotovo ako oko sebe imate jak i snažan tim ljudi  - rekao je Kolar, čestitavši gradonačelniku, ali i svim dobitnicima javnih priznanja te je najavio kako bi se radovi na cjelovitoj obnovi dvorca Golubovec trebali nastaviti u rujnu, što bi značilo da će ZEZ svoja vrata otvoriti 2025. godine.

Osim već spomenutih, svečanosti su prisustvovali i zamjenica župana Jasna Petek, susjedni načelnici i gradonačelnici, predstavnici općina i gradova, gradskih ustanova, tvrtki i udruga, gradski vijećnici i brojni drugi uzvanici.

Bila je ovo prigoda za podjeli javnih gradskih priznanja, pa su tako plakete Grada primili: NGH GRUPA d.o.o., Multimedijalni centar Stub – klub, Odbor za očuvanje baštine Gupčevog kraja – Hižakovec, Planinarsko društvo 'Stubičan' te Darko Bubanko.

Zahvalnice su primili: Lovačko društvo 'Vepar', Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, Marija Cividini i Ivica Drempetić.

 Posebnu nagradu primila je ekipa državnih viceprvaka, Futsal ekipa OŠ Donja Stubica, kojima su gradonačelnik i predsjednik vijeća podijelili lopte.

Prikazan je i kratki film o Donjoj Stubici u produkciji Matije Djanješića, a za glazbene minute bile su zadužene ŽVA 'Fiola'.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook