Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeo je BadlFest u Krapinskim Toplicama: Otvorena izložba razglednica, slijedi bogat program


Otvaranjem izložbe „Topličke retro razglednice“ u Općinskoj knjižnici otvoren je 11. po redu BadlFest – festival pod zvijezdama. Razglednice su iz perioda od 50-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća, iz privatne zbirke Zlatka Huzeka, a izložba se može razgledati do 12. kolovoza.

Festival je dobio ime po Jakobu Badlu, utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama. Stoga su se za uvod u festival pobrinule Specijalna bolnica Krapinske Toplice i Klinike Magdalena kroz dan zdravlja besplatnim pregledima i nordijskim hodanjem.

Za plesni salon pod zvijezdama pod stoljetnim krošnjama Središnjeg perivoja bio je zadužen tenor Marko Pecotić.

U nastavku festivala večeras vas očekuje koncert grupe Vigor, a potom tijekom vikenda Klape Šufit, bandova Daddy Cool, Retro Guru, i Smooth, Zlatnih kristala, Barajt benda, Kontra benda te novitet, pjena party uz DJ Lorenza ispred vodenog parka Aquae Vivae. Za djecu u subotu popodne, u organizaciji Društva naša djeca,osim zabave uz maskote Mickie & Minnie, klauna Balonka i face painting, očekuje vas i potraga za blagom. Na veselje svih mališana, svakog dana bit će tu Fun Park Sementa.

BadlSport predstavlja se s trailom po Topličkom pješačkom prstenu, starodobnim vozilima, šahovskim, malonogometnim i odbojkaškim turnirom te besplatnim zaronima u školi ronjenja. Na GastroBadlu u organizaciji Udruženja obrtnika Krapinske Toplice svoje će kuhače ukrstiti preko 100 sudionika, a sve će imati posebnu humanitarnu notu za Niku i Ivu.

Svake godine tu je i program BadlArt, gdje vrijedni umjetnici pod višestoljetnim krošnjama kestena stvaraju svoja djela koja poklanjaju Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. U kulturnom dijelu bit će tu još i Kino u parku i matineja u Kinu Toplice.

Za tradiciju i kulturu brinu sva toplička udruženja i organizacije; tako se već tradicionalno, a vezano uz blagdan Marije Magdalene, možete popeti na brdo Magdalena nad Krapinskim Toplicama, sudjelovati u svetoj misi i uživati u raznim delicijama te programu lokalnih udruga.

Pozivamo Vas na BadlFest, uživajte u termalnim izvorima, bogatoj gastronomskoj ponudi i programu pod zvijezdama, pozivaju organizatori.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook