Prethodni članak
Sljedeći članak

Summer Fest Tuhelj: Koncerti Mladena Grdovića, grupe Magazin i Zdenke Kovačiček, Sajmeni dan i tradicionalna pučka zabava

Ovog nas ljeta u razdoblju od 20. 7. do 21. 8. očekuju brojna događanja na području TZ Biser Zagorja u sklopu nove manifestacije pod nazivom Summer Fest Tuhelj


Ovog je ljeta TZ Biser Zagorja u suradnji s Termama Tuhelj i Općinom Tuhelj krenula u organizaciju događanja u špici sezone što se tiče kupališta i hotelske posjećenosti te popunjenosti privatnog smještaja.

Koncertna događanja
– Odlučili smo ujediniti snage i krenuti u Summer Fest Tuhelj. Summer Fest obuhvaća događanja od 20. srpnja do 20. kolovoza u najjačoj sezoni kroz niz koncerata za široku publiku, nekoliko predstava i radionice za djecu, stand-up komičare, kazališne predstave, do manjih koncerata za izvedbe na terasi. Među najznačajnijima tu su nam Mladen Grdović koji kreće na Tuheljskoj noći koja nam se ponovno vraća nakon dvije godine stanke uslijed korone. S nama je Mladen Grdović uz predgrupu Smooth banda, cjelovečernja zabava uz odličnu gastro ponudu, vola, nastup domaćih mažoretkinja i kuburaša te vatromet u ponoć. Bit će tu i ponuda tradicijskih proizvoda i proizvoda kućne radinosti. 5. kolovoza dolazi nam grupa Magazin koji će, sigurna sam, okupiti velik broj mladih i onih željnih druženja. U kolovozu nam stiže i Zdenka Kovačićek, diva koju smo nedavno imali prilike ugostiti i na modnoj reviji koja je ovdje održana – najavljuje glazbene goste direktorica TZ „Biser Zagorja“ Tatjana Petranović Capar.

Stand-up komedija, Dječji dan…
U sklopu manifestacije u planu je i mnoštvo manjih događanja kao što su nastupi grupe Boje indiga, Three colors of jazz, Duo Acoustic, zabava uz Kolege na malonogometni turnir u Trstenom. Željni zabave i smijeha doći će na svoju uz stand-up predstavu Lajnap comedy s Aleksom Šarićem, Sašom Turković i Goranom Vugrincem. Za najmlađe će se 3. kolovoza izvesti predstava Teatra.002 – „Što ću biti kad odrastem“, a 21. kolovoza se održava Dječji dan s dječjom predstavom i radionicom na igralištu Osnovne škole Lijepa naša u Tuhlju.

Sajmeni dan u Tuhlju
– Tu nam je tradicionalno i Sajmeni dan, koji nam se ponovno vraća 7. kolovoza s poznatim Tomislavom Špičekom, koji nam dolazi na ocjenjivanje u izradi gulaša, a ove godine smo po prvi puta uveli i natjecanje u izradi štrudli. Sajmeni dan nudi i predstavljanje starih zanata te ponudu domaćih proizvoda, potom povorku konja, nastup mažoretkinja i kutak za djecu. Ono što bih još izdvojila, pošto nam je to vezano uz Dan općine Tuhelj i Veliku Gospu, 15. kolovoz, vraća nam se i tradicionalna pučka zabava. Lovačko društvo Srndać i Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuhelj tradicionalno organiziraju fešte ispred svojih objekata, a sama župa provodi procesiju s Gospom Tuheljskom i svečanom misom, koja je također već tradicionalna za naš kraj – poziva posjetitelje na Summer Fest Tuhelj Petranović Capar.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook