Prethodni članak
Sljedeći članak

Koncert Kvarteta tuba XL održan na terazi Muzeja „Radboa“

Sutra, u petak, s početkom u 20 sati ispred Hiže vinove loze održat će se nastup Puhačkog orkestra Radboa i Radobojskih mažoretkinja.


U sklopu Radobojskih ljetnih događanja, u srijedu je na terasi muzeja „Radboa“ održan koncert Kvarteta tuba XL.
Kvartet tuba XL komorni je sastav koji djeluje punih 20 godina te koji, svojim širokim repertoarom od klasike i romantike (Bach,Händel itd.), sve do suvremene glazbe, jazza, disca i rocka može zadovljiti svačije glazbene preferencije. Dijelovi sastava Tuba XL uključuju: Viktora Kirčenkova na Wagner tubi, Mario Šincek na Euphoniju te Juricu Rukljića i Krunoslava Babića na Kontrabassu i Bass tubi. Krunoslav Babić utemeljio je 2002. godine Kvartet tuba XL, prvi takav komorni sastav na ovim prostorima, u želji da se našoj publici što više približe svjetski izvoditeljski trendovi. Članovi kvarteta XL profesionalno su angažirani na solističkim pozicijama u vodećim hrvatskim orkestrima te orkestrima u regiji.

Budući da tuba ponajprije ima reputaciju orkestralnog glazbala, želja je Tuba XL-a pokazati da taj instrument može funkcionirati kako komorno tako i solistički. Nakon nekoliko početnih koncerata publika je prepoznala kvalitetu i posebnost ovog ansambla te za sobom ima već sad velik broj koncerata u zemlji i inozemstvu (Njemačka, Italija, Slovenija, SAD, Australia, itd.)

Sutra, u petak, s početkom u 20 sati ispred Hiže vinove loze održat će se nastup Puhačkog orkestra Radboa i Radobojskih mažoretkinja.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook