Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočki umirovljenici dobili poseban prostor u kojem će moći nesmetano čitati i družiti se

Prostor u sklopu Gradske knjižnice Ksaver Šandor Gjalski opremio je Grad Zabok


U Gradskoj knjižnici Ksaver Šandor Gjalski u Zaboku otvoren je večeras Klub seniora, odnosno zaseban prostor knjižnice namijenjen za korištenje umirovljenicima.

-Sretni smo i veseli da možemo našim korisnicima, našim seniorima, ponuditi jedan novi prostor, u kojem će se moći družiti, razgovarati, igrati društvene igre, čitati knjige i časopise te provoditi kvalitetno slobodno vrijeme, bez da to moraju platiti – rekla je prilikom otvorenja ravnateljica Gradske knjižnice Branka Tuđa Kanceljak.

Radi se o novom prostoru, izdvojenom od same knjižnice, koji će raditi i biti otvoren u vrijeme radnog vremena knjižnice, no nije isključena ni mogućnost, rekla je, da se tom prostoru dodijeli i drugačije radno vrijeme, ukoliko za to bude postojala potreba. – Vidjet ćemo kako će biti interes i kako će se prostor koristiti, a obzirom da ima poseban ulaz, moguće je i da dobijemo pomoćnog knjižničara umirovljenika, koji će prostor po potrebi otvarati – rekla je Tuđa Kanceljak. Istaknula je i kako za korištenje ovog prostora nije potrebno članstvo u knjižnici.

Potporu ovom, kao i svim drugim poslovanjima knjižnice, dao je Grad Zabok, zahvaljujući kojem je prostor i opremljen. – Umirovljenici grada Zaboka bitno doprinose životu Zaboka i događanjima u gradu, kao i u inicijativama u poboljšanju života u Zaboku, stoga zaslužuju jedan ovakav prostor u kojem će moći razgovarati, pročitati novine, a uskoro ćemo postaviti i aparat za kavu i napitke, kako ne bi morali trošiti novce u javnim objektima koji su za njih skuplji – rekao je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, dodavši kako će se omogućiti o korištenje novih tehnologija, kako bi korisnici prostora mogli pogledati internetske vijesti i slično te još više usvajati nove tehnologije.

Uz upriličenje otvorenja ovog novog prostora, otvorena je i izložba Likovne sekcije Kaltnecker i Društva Ernest Tomašević, odnosno dvaju likovnih sekcija, iz Zaboka i Krapine, koja surađuju već dugi niz godina.

 – Mi smo još osamdesetih izlagali u brojnim prostorima u Krapini te se uključivali u kolonije koje je organiziralo društvo iz Krapine. Suradnja se nastavljala tijekom godina. Mi smo izlagali na njihovim izložbama, a ovo je jedna izložba koja je nastala kao suradnja jedne i druge udruge. Izloženo je 27 radova 24 autora iz jedne i druge udruge, uglavnom amatera, ali i profesionalaca – rekao je Drago Cvjetić, voditelj Likovne sekcije Kaltnecker.

Izložba ostaje otvorena do 2. rujna.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook