Prethodni članak
Sljedeći članak

VESELO U MAČU: Otvorena Tamburaška noć


Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, jučer je u Maču otvorila tradicionalnu manifestaciju „Tamburaška noć“ čiji je dugogodišnji organizator KUD Mače, koji djeluje 42 godine. Osim što je naglasila dobru organizaciju i uspješno njegovanje tradicije, zahvalila je i svim sudionicima.

Pozdravne riječi uputile su i načelnica općine Mladenka Mikulec Šimunec i predsjednica KUD-a Monika Sedak.


-Sve to ne bi bilo moguće bez velike potpore načelnice općine, ali i udruga koje aktivno djeluju na području Mača. U suorganizaciju uključile su se Mačanske mažoretkinje Alina, Šahovski klub Gaj Mače i Ženska vokalna skupina Kajda, DVD Mače pomaže u pripremi terena, ali i njihova Limena glazba tradicionalno otvara prvi dan manifestacije. Ove godine uključili su se i mjesni odbori s nogometnim turnirom – naglasila je Monika Sedak.


Prigodni program izvela je Limena glazba mačanskoga DVD-a pod vodstvom Jurice Tušeka iz Novog Golubovca.
Među uzvanicima bila je i predsjednica Gradskoga vijeća Zlatar, Danijela Findak, a pljeskom je pozdravljen i dječji načelnik Mača Tin Mendek.


Svečanosti otvorenja ,upriličenoj u šatoru, prethodio je program na prostoru ispred Doma kulture, nazvan „Zaplešimo zajedno“, kojim su Mačanske mažoretkinje Alina obilježile 15. rođendan, uz sudjelovanje Zlatarbistričkih mažoretkinja.


Za to vrijeme na školskom se igralištu odvijao nogometni turnir mjesnih odbora općine Mače. Ekipa Mača s 2:0 savladala je nogometne sudionike Peršavesi, a Komor je s 5:4 pobijedio Bukovec.


Slavlje je nastavljeno nastupom „Fiškala“, nakon kojih su veseloj atmosferi pridonijeli „Begini“ iz Jastrebarskog. 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook