Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruženje građevinara njemačke pokrajine Heesen prepoznalo veliki potencijal SŠ Bedekovčina!

Srednja škola Bedekovčina otvara put prema prekograničnoj, dugoročnoj suradnji – Susret je organiziran na poticaj Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj i njihova predsjednika Marija Šuška, koji je partner škole u Erasmus+ projektu "Work for Future"


Srednju školu Bedekovčina posjetili su članovi Udruženja građevinara njemačke pokrajine Hessen, Verband Baugewerblicher Unternehmer Hessen e.V. (BGVH). Susret je organiziran na poticaj Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj i njihova predsjednika Marija Šuška, koji je partner škole u Erasmus+ projektu "Work for Future". Ovim zanimljivim projektom učenici Srednje škole Bedekovčine, odnosno učenici trogodišnjih obrtničkih zanimanja, otići će sljedeće godine obavljati stručnu praksu u Njemačku.

[slika2[

Gostima škole predstavljeni su prostori u kojima se odvija nastava, programi u kojima se educiraju učenici te su posjetili i nekoliko razreda tijekom nastave. Posebno ih je zanimao rad Laboratorija za ispitivanje materijala, kao i poligon za praktičnu nastavu školu gdje su gosti iz Njemačke dobili uvid u način i uvjete provođenja stručne praktične nastave.

 

Susretu gospodarstvenika i djelatnika škole prisustvovali su i predstavnici Krapinsko-zagorske županije, ravnateljica Zagorske razvojne agencije, predstavnici Obrtničke komore KZŽ-a, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, Udruženje obrtnika Bedekovčina te predstavnici Općine Bedekovčina.

Službeni posjet završen je dogovorima za buduću suradnju između predstavnika Udruženja građevinara i Srednje škole Bedekovčina, kao i najavom novog susreta sljedeće godine.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook