Prethodni članak
Sljedeći članak

U Mariji Bistrici pokrenuto 'Duhovno kino'

Prvi puta u županiji!


Već više od godinu dana djeluje Kino u Mariji Bistrici, a sada je pokrenut i vrlo zanimljiv projekt Duhovnog kina. ''U našem životu, na našem duhovnom putu  tragamo za odgovorima, gradimo svoj odnos s Bogom, upoznajemo bezuvjetnu i bezgraničnu ljubav koja nas jača, podiže i hrabri na našem putu... U okrilju Majke Božje Bistričke, Kino u Mariji Bistrici poziva vas bliže odgovorima, bliže ljubavi, bliže smislu. Pokrenuli smo prvo duhovno kino u našoj županiji i biramo za vas barem jednom mjesečno divne, poticajne i inspirativne filmove s duhovnim temama ili životnim temama prožetim dubokim smislom''. – poručili su iz bistričkog kina u najavi prvog filma iz programa Duhovnog kina, koji je prikazan u petak i subotu, a pogledalo ga je više od stotinu posjetitelja, čime su u Kinu zadovoljni. Riječ je o biografskom filmu ''Majka Cabrini'' o poznatoj svetici, jednoj od najutjecajnijih osoba na prijelazu u 20. stoljeće: Sv. Franciski Cabrini. Temeljen na istinitoj priči o borbi jedne žene za jednakost, zdravlje i sreću useljeničke siročadi. Film je ostavio snažan dojam na sve gledatelje i pokazao se kao pun pogodak na početku programa Duhovnog kina, pa je najavljeno da će se prikazivati i u još nekom terminu. 

Duhovno kino u Mariji Bistrici kao ideju podržali su i u Svetištu MBB-e i bistričkoj župi. Rektor Svetišta MBB i župnik u Mariji Bistrici preč. Domagoj Matošević izrazio je zadovoljstvo ovom idejom i realizacijom. ”Drago nam je da će se u Kinu u Mariji Bistrici, uz redovan program, od sada i planski voditi briga i o prikazivanju filmova sa određenom porukom, na neki način kroz ideju Duhovnog kina. Riječ je o filmovima, koji imaju pozitivan i dobar sadržaj, a i vrlo zanimljiv, poput nedavno prikazanog dokumentarnog filma koji je govorio o iskustvima ljudi koji su doživjeli kliničku smrt.” – rekao je povodom pokretanja Duhovnog kina u Mariji Bistrici rektor Matošević i dodao. ”Iz naše je perspektiva važno da se našim mještanima, ali i svima koji dolaze u Mariju Bistricu, bilo kao hodočasnici ili turisti ili jednostavno posjetitelji i na ovaj način kroz filmsku umjetnost, ponude sadržaji koji odgovaraju vrijednostima koje se kroz Crkvu i vjeru promiču, filmovi koji donose teme o ljudima koji se daruju za neko veće dobro ili filmovi sa sadržajima velikih događaja ili svjedočanstava, zaključno filmovi koji svojim sadržajem mogu pomoći ljudima u traženju nekih odgovora, koji nisu samo puka zabava, već mogu biti i poticaj, ohrabrenje i nada ljudima koji će ih gledati.” – zaključio je preč. Matošević.

Duhovno kino u Mariji Bistrici podržao je i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, koji se i sam zalagao za pokretanje Kina prije nešto više od godinu dana. ”Mi smo zadovoljni načinom na koji naše kino funkcionira, a njegovo, na neki način proširenje u ovom smjeru nas jako raduje. Marija Bistrica je poznata po našem Svetištu i organizaciju brojnih događanja mi usklađujemo sa Svetištem i Župom i djelujemo kao partneri, a pokretanje Prvog Duhovnog kina, samo je još jedan zanimljiv i važan sadržaj naše suradnje.” – rekao je načelnik Milički. Sigurno je kako će pažljivo birani filmovi u sklopu ovog programa i u budućnosti imati svoju publiku. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook