Prethodni članak
Sljedeći članak

U Mariji Bistrici otkriveno ''Sumnjivo lice''

Nova sjajna predstava Bistričkog teatra 'Vende tam'


U četvrtak je u punom Domu kulture u Mariji Bistrici premijerno izvedena nova predstava Bistričkog teatra ''Vende tam'', i to najstarije skupine. Riječ je o komediji Branislava Nušića ''Sumnjivo lice'', koju je za ovu prigodu režirala Nevena Vukes, pokretačica i voditeljica ovog teatra.

U jednom malenom mjestu pojavilo se jedno izvjesno sumnjivo lice koje nosi sa sobom opasne i revolucionarne spise. Ovaj zadatak je nešto s čime se malena policijska postaja ovoga mjesta nije imala prilike susretati ranije… Od tog trenutka više ništa nije isto za sve mještane, stoji u opisu radnje predstave koja je oduševila sve prisutna.

Glumački ansambl od čak 11 glumica i dva glumca, u pretežito muškim ulogama, Nevena je vješto uvježbala gotovo do savršenosti, pa ovaj teatar sve više pomiče granice amaterskog i svaki puta sve više oduševljava publiku. I ovaj puta za kostime se pobrinula Željka Hubak, a glume Nika Grabušić, Lea Kovačić, Laura Sugnetić, Ema Gospočić, Klara Kurešić, Kornelija Božić, Leona Habazin, Ana Raškaj, Gita Dragčević, Paulina Švaljek, Mia Hajnić, Luka Pugar i Mladen Klobučarić.

Svi koji su propustili priliku vidjeti premijeru predstave, zasigurno će dobiti novu, jer u planu su gostovanja u Oroslavju, Konjščini, Loboru i Brezničkom Humu. Za ova mjesta, iako još nema termina, pozivi su stigli, a s obzirom na kvalitetu predstave, sigurno će biti i još gostovanja.

Već 18. travnja, u Domu kulture u Mariji Bistrici na rasporedu je još jedna premijera, ovaj puta predstave ''Tri mušketira'', u izvođenju skupine starijih osnovaca, dok će 19. travnja biti aktivna skupina mlađi osnovaca, čiji će članovi čitati odlomke na promociji dvije knjige glumice Mile Elegović. Riječ je o knjigama ''Vrabica Hrabrica'' i ''Zašto ptice pjevaju'', a promocija će se održati u Hotelu ''Kaj'' u Mariji Bistrici. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook