Prethodni članak
Sljedeći članak

Tradicionalna izložba maski otvara se ovog petka u Krapini


Galerija grada Krapine već tradicionalno uoči fašnika organizira izložbu maski koja je posebna i jedinstvena po tome što su maske, osim što su izložene, i na licima svih okupljenih, kako organizatora, tako i izlagača i publike, pa događaj jamči odličnu zabavu, zbog čega je iz godine u godinu sve posjećeniji. 

Na ovogodišnjoj izložbi izlažu autori od 8 do 95 godina iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije. Prijavljeno je 180 autora, a među njima su i radovi učenika iz Graditeljske škole Čakovec, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, radovi polaznika crtanja i slikanja Narodnog sveučilišta Dubrava te radovi Udruge distrofičara Krapina.

Maske su izradili likovni umjetnici, slikari, kipari, keramičari, dizajneri, kostimografi,  umjetnici amateri od gline, vune, tekstila, drva, papira, metala, slikane uljem na platnu i akvarelu, rađene u origami tehnici, a tu su i fotografije venecijanskih maski i dondolaša.

Važno je spomenuti dana izložbi sudjeluju renomirane hrvatske keramičarke Ljerka Njerš i Božena Štih Balen, slikarica Alma Orlić, 95-godišnja fotografkinja Slavka Pavić, te gluhoslijepa kiparica Sanja Fališevac iz Zagreba.

Izložba će se moći pogledati i na mrežnoj stranici i Youtube kanalu POU Krapina.

Otvorenje izložbe u Galeriji grada Krapine je u petak 18. veljače 2022. u 18,00 sati

Na otvorenju će u glazbenom programu nastupiti polaznici Škole rocka i moderne glazbe.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook