Prethodni članak
Sljedeći članak

[STUBIČKE TOPLICE] Tradicionalno druženje članova Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata 'Barun'


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata 'Barun' danas kod rekreacijskog centra Josip Mirt-Teček u Stubičkim Toplicama obilježava 28. godišnjicu osnutka.

- Riječ je o osmom tradicionalnom druženju braniteljskih udruga i o petom memorijalu Josip Mirt-Teček u čast prerano preminulom prvom predsjedniku Udruge, ujedno i svim članovima udruge koji su preminuli – rekao je tajnik Udruge Radmil Pavalić Paraga.

Tako će kroz druženje biti organizirano kuhanje kotlića, igrat će se bela, natjecat će se u streličarstvu, visećoj kuglani i alki u tačkama.

Prisutnima se obratio načelnik općine Stubičke Toplice Josip Beljak kazavši kako je uz pomoć Općine i Županije uređen lijep prostor za Udrugu i njihove članove. – Svake se godine prisjećaju poginulih suboraca i održavaju ta sjećanja živima – rekao je Beljak.

- Dio pripadnika bivše specijalne jedinice policije Barun okupili su se prije osam godina i osnovana je udruga  koja sad slavi osmu obljetnicu. U ovih osam godina mislim da smo postali jedna od respektabilnijih braniteljskih udruga u smislu provođenja svih aktivnosti – rekao je predsjednik Udruge Mladen Hrastinski.

Događanju je prisustovala i predsjednica Županijske skuptšine Vlasta Hubicki. – Ovo je lijep povod da se sretnu braniteljske udruge, da se članovi podruže i da imaju svoje sportske susrete, ali da i naprave planove za nadolazeće razdoblje kako bi dalje širili istinu o Domovinskom ratu – objasnila je Hubicki dodavši kako je Krapinsko-zagorska županija ponosna na sve braniteljske udruge pa tako i na ovu.

– Zagorski branitelji su vjerno i marno branili Republiku Hrvatsku. Sve zagorske braniteljske udruge se brinu o svojim članovima, kao i djeci poginulih branitelja – rekla je Hubicki i spomenula kako Krapinsko-zagorska županija vodi računa o braniteljskim udrugama, bilo da je riječ o financiranju ili pomoći pri ogranizaciji njihovih aktivnosti i događanja.

Prisutnima se obratila i Ivana Iskrić, izaslanica Ministarstva branitelja.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook