Prethodni članak
Sljedeći članak

Sinergija obojane ceste - otvorena izloža učeničkih radova OŠ Belec i SŠ Zlatar

Izloženo je 30-ak radova učenika viših razreda Osnovne škole Belec i gimnazijskog usmjerenja Srednje škole Zlatar.


U Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru u petak je otvorena izložba slika i skulptura učenika Osnovne škole Belec i Srednje škole Zlatar Sinergija obojene ceste.

Izložbu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je i čestitala talentiranim učenicima iz OŠ Belec i SŠ Zlatar te njihovoj nastavnici likovne umjetnosti Birgit Brlečić. „Ova je izložba odličan rezultat sinergije učenika i njihove likovne pedagoginje, zajedno sa školama koje prepoznaju i potiču izvrsnost i koja je dakako u Galeriji na čijem je čelu još jedna likovna pedagoginja koja osjeća djecu. Hvala lijepa svim ovim mladim ljudima što su nas pustili u svoj svijet, svijet koji je obojan razno raznim bojama i zaokružen na njihov poseban način“ – poručila je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki te svima okupljenima čestitala i nadolazeći blagdan Uskrsa.

Izloženo je 30-ak radova učenika viših razreda Osnovne škole Belec i gimnazijskog usmjerenja Srednje škole Zlatar. Njihova nastavnica likovne umjetnosti Birgit Brlečić istaknula je kako su mladi umjetnici koristili različite tehnike i materijale, kojima su u jednom kreativnom, maštovitom i obojanom duhu prikazali dio svog životnog putovanja. „Oni su u fazi sazrijevanja, te je zanimljivo da je najčešći motiv ove izložbe stablo koje simbolizira upravo rast i razvoj“ – istaknula je mlada umjetnica i likovna pedagoginja.

Okupljene su pozdravile i gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, ravnateljica Galerije izvorne umjetnosti Zlatar Božena Slunjski, ravnateljica Osnovne škole Belec Nikolina Puklin te zamjenik ravnateljice Srednje škole Zlatar Mladen Pavetić.

U popratnom programu nastupil su učenici Osnovne škole Belec Luka Bardi (harmonika) i Zlatko Hanžek (tamburica).

Slikarica i likovna pedagoginja Birgit Brlečić rođena je 1995. godine. Osnovnu školu pohađala je u Mariji Bistrici, a nakon završene Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok upisala je i završila Akademiju primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Iza sebe ima već dvije samostalne izložbe u Mariji Bistrici i Zaboku, skupne izložbe u Rijeci, Zaboku, Zagrebu i Slavonskom Brodu te sudjelovanje na više likovnih kolonija. Izložba učeničkih radova Sinergija obojene ceste otvorena je nepuna tri mjeseca nakon njezina početka rada u Osnovnoj školi Belec i Srednjoj školi Zlatar.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program