Prethodni članak
Sljedeći članak

Počinje Advent u Zlatar Bistrici, pogledajte što donosi

Najmlađi će se najviše razveseliti Kući Djeda Božićnjaka i podjeli slatkih darova te proglašenju pobjednika za najkreativnije pismo Djedici


U sklopu ovogodišnjeg Adventa u Zlatar Bistrici pripremljen je zanimljiv program. Već ove subote, 26. studenog u 9.30 sati održat će se Gospodarski susret u Domu kulture, a u 16 sati ispred doma kulture organizira se kićenje bora te potom paljenje prve advnetske svijeće. U programu će sudjelovati Dječji vrtić Zlatni dani, Zlatarbistričke mažoretkinje, Udruga umirovljenika Zlatar Bistrica te Udruga vinogradara, vinara i podrumara Cetin. U 17 sati slijedi misa u župnoj crkvi Ivana Krstitelja, a u 18 sati predstava Udruge umirovljenika Marija Bistrica 'Čista računica ali ti lupitva', uz druženje.

U nedjelju 27. studenog u 18 sati na redu je predstava 'Nekad i sad' Đurđice Seleš, a program se nastavlja iduće subote, 3. prosinca, kada je u 10 sati u OŠ Zlatar Bistrica na redu radionica za djecu'Tradicionalni božićni keksići Bake Božićnjak, dok će se u isto vrijeme u Domu kulture odvijati Božićni sajam. U 16. 30 sati bit će zapaljena 2. adventska svijeća ispred Doma kulture uz prigodni program osnovnoškolaca.

U petak 9. prosinca u općinskoj zgradi će se održati likovna radionica 'Tea and Art' pod vodstvom fotografa i slikara Kristijana Gradečkog, s početkom u 18 sati, a u isto vrijeme u Domu kulture LU Šljuka održat će Adventsku večer uz lovački gulaš i izložbu.

Subota 10. prosinca od 10 sati donosi radionicu izrade božićnih ukrasa za djecu i roditelje u suradnji s Dječjim vrtićem Zlatni dani i DND – om Zlatar Bistrica, a u 16.30 sati bit će zapaljena 3. adventska svijeća ispred doma kulture uz sudjelovanje župnog Crkvenog zbora mladih. U 17 sati bit će kulturno – umjetnički program Udruge umirovljenika Zlatar Bistrica, uz sudjelovanje Kluba za starije osobe Varaždin.

Nedjelja 11. prosinca nastavlja se predstavom Udruge Lijepa naša u 18 sati u Domu kulture.
Noćni pohod do Šumarice po Javorovoj stazi zdravlja organizira u petak 16. prosinca HPD Javor od 16 sati, a idući dan od podneva donosi druženje u Kući Djeda Božićnjaka i podjelu slatkih darova djeci u Ulici Vladimira Nazora kod Općinske zgrade te proglašenje pobjednika za najkreativnije pismo Djedici. Svečano paljenje 4. advenstske svijeće bit će u 16.30 ispred Doma kulture uz sudjelovanje KUEU Kaj.

U utorak 20. prosinca od 14 do 18 u Domu kulture organizira se akcija dobrovoljnog darivanja krvi, srijeda 21. prosinca donosi školsku priredbu Ususret Božiću u 18 sati u Domu kulture, a subota 24. prosinca u 21 sat misu u kapeli sv. Lovre u Lovrečanu te u ponoć polnoćku u župnoj crkvi u Zlatar Bistrici, nakon koje je planirano blagdansko druženje uz tople napitke. U ponedjeljak 26. prosinca KUEU Kaj održat će tradicionalni Božićno – novogodišnji koncert u Domu kulture u 18 sati.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook