Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena izložba slikarice Mirjane Kulić-Palčić

''U svijetu boja''


Uz Međunarodni dan žena, u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica, u petak je otvorena izložba slikarice Mirjane Kulić-Palčić ''U svijetu boja''. Mirjana Kulić – Palčić rođena je u Velikoj Gorici 1951. godine. Završila je gimnaziju i diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Radni vijek provela je radeći u struci, a mirovinu provodi slikajući na relaciji Zagreb – Hrvatsko Zagorje. Prvi put s veseljem predstavlja svoje radove izvan Zagreba.

Na neki način naturalizirana Zagorka, prvi put izlaže svoje radove u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. Na izložbi je predstavljen presjek dosadašnjeg rada. Slike su različitih tema, motiva i tehnika. Teško je izdvojiti samo jednu temu ili motiv u kojoj se Mirjana najbolje izražava, a podjednako je dobra u pejzažu kao i kada slika mrtvu prirodu ili portret. Mirjana Kulić – Palčić je polaznica Likovne radionice za treću dob pod mentorstvom akademske slikarice Roberte Vilić, koja djeluje od 2014. godine. Radionice se održavaju jedan puta tjedno u prostoru DND Maksimir. Osnovni cilj radionice je edukacija u području likovne umjetnosti i slikarstva, izložbe radova, druženje, stjecanje novih znanja i vještina, te stjecanje novih prijateljstava.

Na samom otvorenju nešto više i samoj izložbi, koju je otvorio načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, rekla je povjesničarka umjetnosti Zrinka Pillauer Marić, koja je istaknula autoričinu svestranost i posebno prekrasne akvarele. U prigodnom programu vlastite stihove kazivale su nagrađivane bistričke pjesnikinje Tanja Šantić i Petra Friščić. Izložba ostaje otvorena u radnom vremenu knjižnice do kraja ožujka.  

Još članaka iz "Događanja"

Facebook