Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren je 'Intimizam' Mirjane Drempetić Hanžić, izložba koju smijete dirati prstima

Riječ o izložbi koja je postavljena u specifičnoj galeriji, koja je ujedno i showroom Regeneracijinih tepiha, nastalih u suradnji s raznim umjetnicima


Danas je u zabočkoj reGALERIJI otvorena izložba pod nazivom 'Intimizam', Zagorcima dobro poznate domaće akademske likovne umjetnice, dr.art. Mirjane Drempetić Hanžić, koja je na samom otvorenju javnosti objasnila značenje naziva izložbe. – Naziv se podrazumijeva na nekakvu prisnost s djelom. Znači, kad posjetioci dođu, ne da uživaju samo vizualno, nego da mogu dodirivati platna i teksture različitih materijala, kao i teksture ove jedne posebne slike, koja je izrađena kao vuneni tepih. Znači, slika je ručno taftana, a taftanje je izrada u vuni. Predložak je odmah pokraj nje, a tema je energija pulsa života, ritam pulsiranja, nešto poput nalaza EKG-a. Zapravo, željela sam u ova teška vremena da ljudi osjete tu energiju, toplinu i jednu duhovnu dimenziju mira, jer su vremena oko nas dosta teška. Sve nas bombardira, svi smo u nekim problemima, već i u psihičkim, depresivnim stanjima pa sam htjela da ova izložba oplemeni svakoga tko dođe i ovdje konzumira ova djela – rekla je autorica.

Inače, riječ o izložbi koja je postavljena u specifičnoj galeriji, koja je ujedno i showroom Regeneracijinih tepiha, nastalih u suradnji s raznim umjetnicima. – Cilj je izložiti djela, platna, slike ili nešto drugo, a jedno djelo se izvede u formi tepiha, koje se može poslije kupiti i staviti u bilo koji interijer, bilo kao zidna slika, bilo kao tepih, prostirač. Tako da su ovdje, osim mojih slika i tepiha, i neki reGALERIJINI reprezentativni izlošci, koji se isto mogu vidjeti – pojasnila je Mirjana Drempetić Hanžić.

Anđelko Švaljek, direktor reGALERIJE, ujedno i direktor Regeneracije, poznate zabočke tvrtke koja se bavi proizvodnjom tepiha, tapiserija i tekstilnih umjetničkih instalacija, rekao je kako današnja tvrtka nastavlja tradiciju 55-godišnje proizvodnje tepiha u Zaboku. – Namjera nam je podići cijeli doživljaj tepiha na jednu višu razinu i procijenili smo da ćemo to najbolje postići te se više približiti našim kupcima upravo pod ovim novim brendom. Misija reGALERIJE, kao tvrtke, nije proizvodnja masovnih artikala, nego prvenstveno umjetničkih djela. Ovo je sad već treća izložba i naravno da smo, sa željom da u ovo predbožićno vrijeme pobudimo što veći lokalni interes, odabrali domaću umjetnicu, koja je pokazala da se njome možemo ponositi – rekao je Švaljek.

Otvorenju je prisustvovala i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, koja je zahvalila Regeneraciji što je, kako je istaknula, sa svojom reGALERIJOM udahnula jedan novi duh gradu Zaboku i što je napravila jedno mjesto, jedan spoj urbane kulture, umjetnosti, modernog dizajna, kao i mjesto u kojem se mogu održavati izložbe. – Spoj Regeneracije i naše škole ŠUDIGO, koja je u neposrednoj blizini, urodio je zaista jednom sjajnom izložbom kojom se predstavila naša umjetnica Mirjana, koja je, osim što je umjetnica, isto tako i izuzetna likovna pedagoginja – rekla je Jasna Petek.

Dodajmo na kraju da izložbu 'Intimizam' Mirjane Drempetić Hanžić u reGALERIJI možete razgledati kroz iduća tri mjeseca, do kad će biti otvorena za javnost.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook