Prethodni članak
Sljedeći članak

Izložba ''Portret Marije Bistrice'' mjesec dana u bistričkoj knjižnici


Udruga za multimedijalnu umjetnost i afirmaciju kulture – Sintoment, u suradnji sa Općinskom knjižnicom i čitaonicom Marija Bistrica organizira izložbu fotografija ''Portret Marije Bistrice''.

Portret Marije Bistrice dugoročni je projekt i izložba fotografija portreta stanovnika Marije Bistrice u nastanku. Ideja projekta je afirmacija lokalnog stanovništva kroz komunikaciju između stanovnika mlađe i starije životne dobi, kao i osvještavanje o bitnosti svih dionika koji tvore zdravi suživot u lokalnoj zajednici. Nakon pojedinih izložbi i aktivnosti, materijal će se arhivirati kao trajna umjetnička vrijednost i memorija mjesta i njegovih mještana.

Ovim projektom Sintoment želi obogatiti zajednicu mještana  i buduće naraštaje jednom trajnom memorijom, o životu kakav je danas, o licima koja ga posvjedočuju, te stvoriti spoznaju kolika je važnost i odgovornost naraštaja različite životne dobi u uzajamnom djelovanju. Priprema za ovo događanje prethodila je u aktivnostima Sintomenta u proteklim godinama kada je organizirao nekoliko ciklusa Međugeneracijskog fotografiranja stanovnika Marija Bistrice i njezinih zaselaka te kroz pojedine akcije i kolektivne performanse Sintomenta u Mariji Bistrici.

Izložba je postavljena u izložbenom  prostoru Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, a može se razgledati u radnom vremenu knjižnice do 15. siječnja 2022. godine. 

Uz izložbu, Sintoment poziva na novo Međunegeracijsko fotografiranje stanovnika Marije Bistrice, ovaj puta u samoj knjižnici, ovoga petka od 12 do 15 sati. Pozvani su svi mještani. Projekt Sintomenta podupiru Krapinsko-zagorska županija i Organizam.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook