Prethodni članak
Sljedeći članak

Filatelistička izložba u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica

Filatelističko društvo ''Zaboky'' i ove godine organiziralo filatelističko obilježavanje Uskrsa


Filatelističko društvo ''Zaboky'' iz Zaboka i ove godine organiziralo je filatelističko obilježavanje Uskrsa uporabom prigodnog poštanskog žiga s XIV. postajom križnog puta. Aktivnost pod nazivom Zagorski križni put, pokrenuta je 2008. godine, a zamišljena je kao 14-godišnja filatelistička akcija: Svake godine na Veliki petak FD ''Zaboky'' je u jednom mjestu Krapinsko-zagorske županije organiziralo uporabu prigodnog poštanskog žiga s prikazom jedne postaje križnog puta, te prigodnu filatelističku izložbu.

Prigodni poštanski žig prati i prigodna poštanska omotnica sa slikarskim motivom korištenim u prigodnom žigu prikazane postaje križnog puta. Zagorski križni put zamišljen je korištenjem slikarskog križnog puta iz opusa splitskog akademskog slikara Josipa Botterija-Dinija. Do sada su od 2008. godine realizirane postaje križnog puta: u Humu na Sutli, Brestovcu Orehovičkom, Bedekovčini, Tuhlju, Loboru, Belcu, Maču, Hrašćini, Vinagori, Desiniću, Zagorskim Selima, Stubičkim Toplicama i prošle godine u Krapini, a ovogodišnja XIV. postaja filatelističkog Zagorskog križnog puta realizirana je u Mariji Bistrici. Tako je u poštanskom uredu u Mariji Bistrici na Veliki petak u upotrebi bio prigodni poštanski žig "Zagorski križni put - 14. postaja". Također u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica postavljena je i prigodna izložba svih 14 postaja. Zbog epidemioloških mjera nije bilo svečanog otvorenja izložbe, koja se može razgledati u radnom vremenu knjižnice (8-15 sati) do 1. svibnja.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program