Prethodni članak
Sljedeći članak

Novom će se opremom urediti dječji odjel donjostubičke knjižnice

Knjižnici Donja Stubica Ministarstvo kulture odobrilo 30 tisuća kuna za novi projekt poboljšanja kvalitete usluge


Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica i ove je godine prijavilo projekte obnove prostora i nabave opreme na natječaje Ministarstva kulture, pa im je za sada odobren projekt obnove dječjeg odjela knjižnice, za što dobivaju 30 tisuća kuna.

Djeca česti posjetitelji

Obzirom da je projekt prijavljen u ukupnom iznosu od 39.602,92 kune, pokušat će osigurati i jedan dio vlastitih sredstava, odnosno proračunskim sredstava Grada Donja Stubica, kako bi se projekt realizirano u planiranom obujmu.

– Planirana je promjena tepiha u prostoru dječjeg odjela, renoviranje polica za knjige te kupnja namještaja, što uključuje sjedeću garnituru te stolić i četiri fotelje za predprostor – kaže ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Manuela Frinčić, dodavši kako će se projekt realizirati tijekom ove godine. Knjižnica Donja Stubica nastoji svoje usluge u što većoj mjeri, a prema svojim mogućnostima, prilagoditi potrebama svojih korisnika te su upravo zbog toga krenuli u obnovu dječjeg odjela koji je namijenjen najmlađima.

– Jako smo zadovoljni posjetima djece knjižnici i to u velikoj mjeri onih najmlađih koji sa svojim roditeljima dolaze te posuđuju knjige. Nastojimo u što većoj mjeri popuniti dječji odjel novim, edukativnim slikovnicama, pa smo tako u prošloj godini, što kupnjom, što otkupom Ministarstva kulture, nabavili 80 novih naslova za koje postoji veliki interes. Ovim preuređenjem dječjeg odjela nastojat ćemo stvoriti što ugodniji prostor u kojem će naši članovi moći boraviti u ugodnom okruženju i atmosferi kako bi ih još više motivirali na boravak u knjižnici i čitanje knjiga – rekla je još ravnateljica, istaknuvši kako su predškolci vrlo česti posjetitelji knjižnice, kako bi se na vrijeme upoznali s ulogom knjige u odrastanju, dok su ipak u najvećem broju dječje populacije posjetitelji osnovnoškolci i srednjoškolci s obveznom lektirom, ali i velikim interesom za ostalu literaturu.

Za zadovoljstvo korisnika

Inače, Knjižnica Donja Stubica broji 766 aktivnih članova, od čega je 370 djece do 18 godina, a raznim akcijama nastoje privući što više ljudi i pružiti im mogućnost uživanja u knjizi, čitanju, ali i raznim drugim događanjima koja organiziraju. Jednako tako, puno se i proteklih godina radilo na preuređenju prostora knjižnice i učilišta. Preuređen je tako prostor na katu gdje je obnovljena studijska čitaonica koja je opremljena novim stolovima, stolicama i računalima, gdje članovi mogu u miru raditi na seminarima i ostalim radovima uz pristup internetu. I predprostor na katu preuređen je i sada se koristi kao čitaonica dnevnog tiska te prostor vrlo potreban u organizaciji promocija, predavanja i ostalih događanja. - Uvijek ima novih ideja kako možemo poboljšati svoje usluge na zadovoljstvo naših korisnika tako da se nadamo i dalje potpori i Ministarstva kulture i Grada Donja Stubica kako bismo u tome bili uspješni – zaključila je ravnateljica.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Na dijelu dionice A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra.Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program