Prethodni članak
Sljedeći članak

Noć muzeja u Pregradi


I ove godine Muzej grada Pregrade obilježit će Noć muzeja, najveću nacionalnu muzejsku manifestaciju, koju već 18. put organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina uključuje se u manifestaciju organizacijom niza zanimljivih događanja. Manifestacija „Noć muzeja“ održava se posljednjeg petka u siječnju, tj. 27. siječnja, a tema ovogodišnje manifestacije glasi „Muzeji su važni!“

Muzej grada Pregrade sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja od 2010. godine. Dosad je u Pregradi u sklopu manifestacije organiziran niz različitih kulturnih događanja, od otvorenja izložbi, koncerata, sajmova, kvizova, predavanja, demonstracija i raznih gostovanja.

Ove godine program Noći muzeja ’23. u Pregradi započinje u 18 sati u galeriji muzeja gdje će biti otvorena izložba slika pod nazivom "4 elementa" akademske umjetnice Maje Vukine Bogović. Izložba se sastoji od slika nastalih u 2022. godini, izrađenih u tehnici akrila i krede na papiru. U glazbenom dijelu programa nastupit će učenice Glazbene škole Pregrada.


U 20 sati u galeriji muzeja posjetitelje očekuje koncert za flautu i harfu kojeg će izvesti "Duo Poco Piu", akademske glazbenice Gorana Tomašić Šragalj na flauti i Biserka Krčelić na harfi. Duo će izvesti popularne skladbe iz razdoblja renesanse, baroka i klasike te zabavne skladbe latino ritmova.


Tijekom trajanja ovogodišnje manifestacije, od 18 do 22 sata, svi zainteresirani posjetitelji moći će se zabaviti uz društvene igre u čitaoničkom prostoru Gradske knjižnice Pregrada.
Posjet zbirkama stalnog postava (Numizmatičkoj zbirci, Zbirci rudarstva i geologije i Ljekarničkoj zbirci Thierry), kao i ulaz na sva događanja u sklopu manifestacije besplatan je za sve posjetitelje. Sve detaljnije informacije možete pronaći na web platformi www.noc-muzeja.hr!

Još članaka iz "Događanja"

Facebook