Prethodni članak
Sljedeći članak

Ne propustite koncert mlade glazbenice u zabočkoj Galeriji


Pučko otvoreno učilište Zabok poziva vas na koncert Mije Pečnik na klaviru.

Koncert će se održati u utorak, 22. studenoga u Gradskoj galeriji Zabok s početkom u 18 sati.

Mia Pečnik prvi nastup s orkestrom bilježi s 11 godina, a s 15 ima debi sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem mo. Pavle Dešpalja. Sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa još u osam navrata: u Kuvajtu, u dvorani Auditorium Academie Santa Cecilie u Rimu, u Zagrebu (KD Vatroslav Lisinski i HNK).

 Nastupa sa Simfonijskim orkestrom HNK u Osijeku, dva puta s Bazzini Consort orkestrom u Bresci, s Young Symphony Orchestra u Oppelnu-Poljska, s Master Orcestrom u Veroni i Bresci, u tri navrata sa Zagrebačkim solistima, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u finalu izbora Eurovision Young Musicians te s orkestrom festivala nastupa na Festivalu Sv.Marka 2020. U 2021. nastupa s Krakówskom Filharmonijom u Krakowu, a u 2022. s Mihail Jora Philharmonic Orchestra of Bacau u Citta di Cantu u Italiji.

Iza sebe na natjecanjima ima preko 80 prvih i posebnih nagrada.  Na državnim natjecanjima osvaja Oskare znanja, a za prvo mjesto na državnom natjecanju je 2019. nagrađena Nagradom „Baltazar“. Dobitnica je Nagrade grada Sv. Nedelja za posebna dostignuća na području glazbene kulture, a u 2019. osvaja nagradu „Mladi glazbenik godine“ koju dodjeljuje Zagrebačka filharmonija.

U 2020. na 45. Samoborskoj glazbenoj jeseni osvaja Nagradu Grada Samobora i HDS-a za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora. U istoj godini osvaja nagradu za najbolje ostvarenje mladih glazbenika „Ivo Vuljević“.

U 2022. je pobjednica 11. Ciklusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić.

2020. osvaja njemačku stipendiju Werner Richard – Dr. Carl Dörken fundacije a Jens Becker Agency Dortund je nakon audicije izabire za sudjelovanje u programu koncertnih serija „Best of North Rhine-Westphalia“ što joj omogućuje 13 solističkih recitala u koncertnoj sezoni 2022./2023.

Zabilježila je brojne solističke nastupe te pohađala seminare kod poznatih pijanista. Snimala je za HTV, Mađarsku televiziju i RTL, a u 2022. je snimila CD sa Zagrebačkom filharmonijom - Klavirski koncert u g-molu Dore Pejačević op. 33 za Croatia Records.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook