Prethodni članak
Sljedeći članak

Ljepota soprana uz svirku orgulja


Zlatarščani su se već navikli da književne događaje imaju u Gradskoj knjižnici, likovne u Galeriji izvorne umjetnosti, a glazbene u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, dijelom zahvaljujući i entuzijazmu glazbeno obrazovanoga župnika Dragutina Cerovečkog. Tako su prošloga tjedna bili ugošćeni i ugledni hrvatski  katedralni orguljaš i dirigent Alen Kopunović Legetin i zagorska sopranistica  Josipa  Lončar, koja djeluje kao pročelnica pjevačkog odsjeka zagrebačke Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i povremeno gostuje u nacionalnoj kazališnoj kući, zagrebačkome HNK. Još je u sjećanju njezina uspješna interpretacija paklensko teške uloge Donizettijeve Lucie di Lammermoor.

Dvoje dokazanih umjetnika zlatarskoj je publici podarilo note Mozarta i Pergolesija, Gounodovu i Gomerijevu „Ave Mariju“, te marijanske pjesme. Publika je uživala u ljepoti Josipina soprana, uhu ugodne boje i blistavih visina, kao i u Legetinovu umijeću, koji je nastupao u gotovo svim hrvatskim katedralama.

-Prvi put sam pjevala u Zlataru i s Alenom doživjela stojeće ovacije, tako da smo iz poštovanja i zahvalnosti prema publici izveli i tri dodatka – kaže Josipa podrijetlom iz kumrovečkoga kraja.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook