Prethodni članak
Sljedeći članak

U nedjelju dođite na 12. izdanje Loborfesta

Festival će se održati pod šatorom na školskom igralištu u centru Lobora


U nedjelju 24. srpnja održat će se 12. izdanje Međunarodnog festivala tradicijske glazbe podalpskog podneblja – Loborfest 2022., od 17 sati u Loboru.

U natjecateljskom dijelu nastupit će deset glazbenih sastava, sedam iz Hrvatske i tri iz susjedne Slovenije: Grupa Štimung, Fiškali, Ansambl Zagorje, Zvuci Zagorja, Veseli bećari, Božek Meštrović i Slatka tajna, Primorski kvintet, Savinjski kvintet, Sladki greh i Skupina Džuboks. U revijalnom će dijelu festivala posjetitelje zabaviti Sinovi Zagorja i Dečki z bregov te Grupa Štimung.

Međunarodni festival Loborfest pokrenut je s ciljem očuvanja izvorne zagorske glazbe, glazbe alpskog zemljopisnog podrijetla, glazbe polki i valcera kao dijela zagorske, a samim time hrvatske i europske kulturne baštine.
Kulturno-turističko društvo Loborfest organizira jedini festival ovakvog tipa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i šire. Svojim radom čuva tradiciju i kulturu loborskog i zagorskog kraja te istu promovira u Hrvatskoj i inozemstvu.
Cilj je festivala upoznavanje građana s ovom vrstom glazbe, omogućavanje predstavljanja domaćim sastavima, razvoj međunarodnih prijateljstava te jačanje međunarodne suradnje. Krajnji je cilj zaštita i očuvanje ove vrste glazbe kao vrijednog kulturnog dobra. – Pozivamo sve prijatelje i prijateljice zagorske glazbe i glazbe podalpskog podneblja da nam se pridruže u Loboru, da si zatancaju, zapopevaju i pruže podršku natjecateljima jer će, između ostalog, i publika odabrati svog pobjednika. Samo živo i uživo! – poručili su organizatori.
Festival će se održati pod šatorom na školskom igralištu u centru Lobora, a ulaz će biti besplatan.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook