Prethodni članak
Sljedeći članak

Izložba učeničkih radova „Kreativnost i ja“


Zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan - Pentek u petak je u Galeriji izvorne umjetnosti otvorila izložbu likovnih radova učenika Osnovne škole „Ante Kovačića“ čime je, zapravo, počelo obilježavanje 180. obljetnice osnovnog školstva u Zlataru. Središnja svečanost održat će se u rujnu, u sklopu Dana kajkavske riječi. Izložba je nazvana „Kreativnost i ja“ čime se, kako kaže ravnatelj prof. Marijan Posarić, želi ukazati na veliki značaj poticanja kreativnosti učenika, ne samo u nastavi likovne kulture nego i u svim odgojno-obrazovnim područjima.

Govoreći pred okupljenim učiteljima, učenicima i njihovim roditeljima zahvalio je sadašnjoj učiteljici likovne kulture, Maji Burek, „koja se brine o tome da razredno ozračje u nastavi likovne kulture bude ugodno i opušteno, a svojim zamislima i vlastitom kreativnošću učenicima nudi brojne aktivnosti i kreativne tehnike, često prilagođene digitalnome dobu u kojemu živimo, kako bi oni u svoj punini mogli izraziti svoj kreativni potencijal“. Na izložbi, koja je otvorena do potkraj kolovoza, izloženi su radovi učenika nižih razreda i predmetne nastave, a pozornost privlači likovno djelo „Knjiga i film“ Vjere Posarić, učenice sedmoga razreda.


O samoj izložbi govorila je i Maja Burek naglasivši kako se „ovom izložbom želi široj lokalnoj zajednici pokazati kreativnost u likovnoj kulturi kroz likovne radove učenika matične škole u Zlataru i područnih škola u Martinščini i Donjoj Batini, nastale tijekom ove nastavne godine“. Na otvorenju u glazbenome dijelu programa nastupile su mlade glazbene nade Leona Vujica (klarinet), Julija Šaka (violina) i Ema Runjak (flauta), uz glasovirsku pratnju učitelja glazbene kulture Matije Vučkovića. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook