Prethodni članak
Sljedeći članak

LJETO U KRAPINI: Dođite na Noć krapinskog pračovjeka i uživajte u arheologiji, plesu, radionicama, roštiljanju...

Tradicionalna manifestacija ove godine donosi pregršt zanimljivih sadržaja za Krapinčane i njihove goste


Tradicionalna manifestacija 'Ljeto u Krapini' ove godine donosi pregršt zanimljivih sadržaja za Krapinčane i njihove goste. Kao i svake godine, manifestacija donosi Noć krapinskog pračovjeka.

Noć krapinskog pračovjeka
U subotu 17. lipnja u 19.30 sati u Galeriji grada Krapine bit će otvorena izložba 'Opstojanja' Sandre Ban. Idućeg dana na Hušnjakovom koncert će održati Marko Škugor, a 19. lipnja od 15 do 21 sat u Muzeju krapinskih nenadertalaca održat će se Europski dani arheologije uz besplatni ulazak u muzej i stručno vodstvo svaki puni sat. Također, muzejska radionica za djecu 'Istražimo kameno doba' trajat će istog dana od 16 do 18 sati. Od 17 sati bit će živo na Hušnjakovom. Organizatori su pripremili nastup dječje plesne skupine Unifit pod vodstvom Mateje Krklec, kreativnu radionicu Udruge distrofičara Krapina Kreativno sa slavetama', filmsku školu i projekciju filma Laboratorija kulture Felix 'Sve o filmu od A do Ž', roštiljadu, odnosno natjecanje u pripremi roštilja, glazbeni nastup grupe Motiv te animacijske sadržaje za djecu. Nedjelja 19. lipnja donosi i Koncert polaznika Škole rocka i moderne glazbe u dvorištu Galerije grada Krapine od 21 sat, a 22. lipnja od 9 sati na Hušnjakovom održat će se utrka Kajbumščak trail. Tu je i popratni sadržaj od 12 sati – rock koncert Yellow Submarine band i Fifty G, druženje s neandertalcima i animacijski sadržaji za djecu.

Koncert Orkestra hrvatske ratne mornarice
U subotu 25. lipnja u 19.30 u Perivoju Janka Draškovića bit će svečano otvorenje spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko – zagorske županije, a u 21 sat na Hušnjakovom koncert Klape Sv. Juraj i Orkestra hrvatske ratne mornarice. 'Ljeto u Krapini' nastavlja se raznim događanjima sve do 28. kolovoza, kada tavršava Bartolovskim proštenjem na Trškom Vrhu.

Pogledajte kompletan program:

Još članaka iz "Događanja"

Facebook